L’Estat va haver de pagar 155.000 euros l’últim any judicial pel mal funcionament dels tribunals

Entre el juliol del 2020 i el juny del 2021 es van iniciar divuit procediments per davant la jurisdicció ordinària al·legant error judicial o funcionament anormal de la Justícia

Una imatge de l'entrada principal a la Seu de la Justícia.
Una imatge de l'entrada principal a la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

L’Estat va haver d’assumir una ‘sanció’ equivalent a 155.088,08 euros el darrer any judicial arran de les cinc condemnes recaigudes en el marc de procediments oberts pel mal funcionament dels tribunals i, especialment, pel retard amb què actua, malauradament de manera habitual els darrers temps, la Batllia. Entre l’1 de juliol del 2020 i el 30 de juny del 2021 es van iniciar divuit procediments per davant la jurisdicció ordinària al·legant error judicial o funcionament anormal de la Justícia.

Els procediments incoats el darrer exercici judicial són més del doble dels que es van cursar l’any anterior, amb la qual cosa s’evidencia que els retards s’han mantingut i que els justiciables n’estan cada cop més farts. I que ja no hi ha ‘manies’ en reclamar per les dilacions i les anomalies que protagonitzen els tribunals. Es van obrir divuit procediments, com s’ha dit, encara que durant el període esmentat només es van resoldre set casos. Es van dictar set sentències respecte de procediments d’error judicial.

Dels set esmentats, les pretensions de dues demandes van ser desestimades mentre que es van haver d’acollir les reclamacions efectuades en els altres cinc. I a raó d’aquestes altres cinc demandes l’Estat andorrà va ser condemnat a haver de pagar, en global, els esmentats 155.088,08 euros, i això a raó de 139.208,08, 2.080, 4.800, 3.000 i 6.000 euros, que són les quantitats que es fixen en la part dispositiva de les respectives sentències.

Comentaris (1)

Trending