Espanya manté suspès el mestre jutjat per abusar d’alumnes menors del col·legi María Moliner

La defensa del docent en demana l’absolució i l’acusació exercida per tres famílies es manté en què cal imposar dos anys ferms de presó i inhabilitar el mestre per a l’exercici de la professió durant deu anys, però totes les parts tenen la sensació que no hi haurà condemna

Les parts esperant per accedir a la vista, que s'ha celebrat a porta tancada.
Les parts esperant per accedir a la vista, que s'ha celebrat a porta tancada. Toni Solanelles

El judici al mestre del col·legi María Moliner detingut el desembre del 2019 acusat d’abusar de cinc alumnes menors del centre ha finalitzat a primera hora d’aquesta tarda després que, sobretot, hagin declarat els perits. Especialment psicòlegs aportats per les famílies que han sostingut i sostenen que el mestre, d’ara 34 anys, és culpable de tocaments i fins i tot d’haver practicat sexe oral a algun dels infants. El docent, que està suspès a Espanya, es juga dos anys ferms de presó i deu anys d’inhabilitació professional.

L’acusat va ser present a la vista durant la primera sessió, divendres passat, en què es va declarar innocent. Des que va ser detingut al Principat que va quedar apartat de la tasca docent per les autoritats espanyoles, que són les que l’havien enviat a Andorra. Feia pocs mesos que havia aterrat al país quan va succeir tot plegat. Una vegada acabat el curs escolar, se’l va suspendre de feina i fins ara hauria estat percebent una prestació d’atur. En cas de condemna, un dels elements que demana l’acusació particular és que se l’inhabiliti deu anys per poder treballar.

El docent i els seus acompanyants i advocats acudint cap a la sala de vistes.

Relacionat

Més dubtes que fets clars en el cas del mestre del María Moliner acusat d’abusos a alumnes menors

La condemna operaria només en territori andorrà, però les diferents fonts consultades han assegurat tenir el convenciment que si ha estat suspès fins ara, en cas de condemna la inhabilitació s’aplicaria de fet també a Espanya. Més encara si les famílies dels menors sol·licitessin l’extensió de la pena. El judici, a porta tancada davant el Tribunal de Corts, no ha estat seguit per cap representant diplomàtic espanyol, però sí que hi han pres part alguns responsables del centre educatiu que també han hagut de declarar en el cas.

Durant la vista, les parts s’han mantingut fermes en els seus arguments. La defensa, que en certs moments ha tingut el suport de la fiscalia, que en aquest cas va retirar les acusacions inicials i mai més ha perseguit el docent, creu que les llargues hores de vista no haurien evidenciat res. Almenys no res de concloent. Fonts properes a l’acusació creuen que hi ha elements més que suficients per condemnar el docent. Però tant una part com l’altra coincideixen en el sentiment que no hi haurà condemna. En tot cas, difícilment una condemna que suposi un teòric ingrés a la presó.

L'edifici on hi ha les instal·lacions del Col·legi María Moliner.

Relacionat

El mestre del María Moliner acusat d’abusos es juga dos anys de presó ferma i deu d’inhabilitació

La defensa, s’ha dit, demana l’absolució davant la suposa manca de proves. L’acusació particular es manté ferma en què s’han d’imposar set anys de presó, dels quals dos ferms, per cinc delictes majors d’abusos sexuals. I que se li ha d’impedir entrar en contacte amb els menors implicats durant un termini de dotze anys alhora que se l’ha d’inhabilitar per la professió docent durant una dècada. De moment, des que es van succeir els fets, el jove no ha tornat a exercir el magisteri.

Comentaris (2)

Trending