Més dubtes que fets clars en el cas del mestre del María Moliner acusat d’abusos a alumnes menors

El testimoni dels pèrits, que compareixeran divendres que ve davant el Tribunal de Corts a porta tancada, serà clau per decidir sobre el comportament del docent que es juga dos anys de reclusió

El docent i els seus acompanyants i advocats acudint cap a la sala de vistes.
El docent i els seus acompanyants i advocats acudint cap a la sala de vistes. T. S.

El testimoni dels pèrits -psiquiatres, psicòlegs que han tractat els menors- serà clau per decidir sobre l’eventual responsabilitat del mestre del col·legi María Moliner detingut el desembre del 2019 acusat d’abusar d’alguns dels seus alumnes menors. De quatre i cinc anys. La primera i densa jornada del judici no va permetre evidenciar res de clar. El docent, vingut expressament des d’Andalusia, va negar en rodó haver proferit tocaments libidinosos als nens. Les mares denunciants, òbviament, ho veuen de diferent manera.

La vista se celebra a porta tancada en haver-hi menors implicats. El cas afecta almenys cinc nens i nenes que en el moment dels fets tenien entre quatre i cinc anys. Cap d’ells participa en la vista. En canvi, sí que han declarat ja les tres mares que sustenten l’acusació contra el docent, que encara està fora de joc per tot plegat i que no havia tornat a Andorra des que en va marxar a final del 2019 després de sortir de la presó, on hi va passar un parell de setmanes. Era la primera vegada que exercia al Principat. Ara, entre altres coses, es juga deu anys d’inhabilitació per exercir la professió de mestre.

L’acusació particular sosté que el docent hauria fet tocaments en parts genitals d’alguns dels menors i fins i tot que hauria practicat sexe oral amb alguns d’ells. L’acusat ho nega rotundament

Només acusen les mares de tres dels menors, que van relatar durant la primera jornada de la vista davant del Tribunal de Corts el malestar i els neguits que els han quedat als infants després dels episodis suposadament viscuts. De fet, l’acusació particular sosté que el docent hauria fet tocaments en parts genitals d’alguns dels menors i fins i tot que hauria practicat sexe oral amb alguns d’ells. L’acusat ho nega rotundament. Algunes de les pràctiques que els progenitors consideren delictives, les defensa el docent com una forma afectuosa d’acostar-se i tractar els infants.

La primera jornada del judici va ser molt densa i intensa. Es va iniciar poc abans de les 10 d’aquest divendres i es va concloure pràcticament dotze hores després amb un petit recés a primera hora de la tarda. La fiscalia ja fa temps que va retirar els càrrecs. No acusa. La defensa del mestre, que probablement ja no compareixerà durant la segona sessió del judici, en demana l’absolució. En canvi, l’acusació particular demana una pena única de set anys de presó, dels quals dos de ferms, per cinc delictes majors d’abusos sexuals sense consentiment a persones especialment vulnerables per raó de l’edat i sobre els quals tenia una ascendència. N’era el mestre.

L'edifici on hi ha les instal·lacions del Col·legi María Moliner.

Relacionat

El mestre del María Moliner acusat d’abusos es juga dos anys de presó ferma i deu d’inhabilitació

A banda de la pena privativa de llibertat, les famílies que mantenen l’acusació reclamen que el docent no pugui exercir la seva feina durant deu anys i que durant dotze no pugui entrar en contacte amb els ara menors. Amb les suposades víctimes. La mesura d’allunyament dels menors, implícitament, ja la va dictar la batlle instructora i el propi Tribunal de Corts quan els darrers dies del 2019 va decretar la llibertat provisional del docent. El noi, ara de 34 anys, no podia acostar-se al centre educatiu.

L’acusació de les famílies, a banda de les seves sensacions i fets viscuts amb els infants, se sosté amb els informes elaborats per diferents psiquiatres i psicòlegs. D’aquí que la segona jornada del judici sigui clau. Després de la sessió d’aquest divendres amb les declaracions de l’acusat i essencialment de les mares que mantenen l’acusació en contra seva, divendres que ve han de prestar testimoni davant el Tribunal de Corts els perits. La seva exposició serà cabdal. També han de declarar altres pares no denunciants i s’han d’escoltar gravacions que s’han fet en el marc de la instrucció.

Comentaris (4)

Trending