Empresonats dos dels tres detinguts en l’operació anti-droga que entronca amb el ‘cas Bronx’

La Batllia considera que hi ha evidències suficients de tràfic d’estupefaents tot i només comissar tot just una vintena de grams de marihuana i deixar en llibertat provisional l’únic andorrà arrestat en aquesta actuació perquè pot acreditar feina i arrelament

Un agent de policia en una perquisició emmarca en l''Operació Queen'.
Un agent de policia en una perquisició emmarca en l''Operació Queen'. policia nacional

Dos dels tres detinguts dimecres a la tarda en una investigació judicialitzada en relació amb la lluita contra el tràfic d’estupefaents ja han dormit a la presó. Tot i que en aquesta causa, que deriva de la denominada ‘Operació Queen’ i entronca amb el cas que té un bar del barri Rocacorba, a Sant Julià, com a epicentre, només s’han comissat tot just una vintena de grams de marihuana, la Batllia considera que hi ha elements suficients per donar per fet que els processats es dediquen en major o menor mesura al tràfic de droga.

Dels tres detinguts, només s’ha salvat d’anar al centre penitenciari l’arrestat de nacionalitat andorrana. Un home de 33 anys que va ser detingut al centre comercial on treballa. Justament, el seu arrelament al país i el fet de poder acreditar una feina li han fet estalviar l’empresonament. De moment està en llibertat provisional condicionada a seguir treballant. Curiosament, però, va ser a ell a qui se li hauria trobat la immensa majoria de la marihuana comissada en aquesta ocasió. Aquest home seria un revenedor d’estupefaent. Els altres dos tindrien, suposadament, un rol una mica més destacat.

Imatge de vehicles policials en les immediacions de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Tres detinguts en una operació judicialitzada contra el tràfic de droga

Especialment, segons les fonts, un home de 63 anys que tot i figurar com a resident al Principat normalment viu a l’Alt Urgell i seria qui introduïa la droga al país. L’altre implicat que també ha ingressat a la presó -tot dos ho van fer a darrera hora de la nit d’ahir, dijous- és un resident d 25 anys. A tots dos se’ls pressuposa el paper de traficants. En principi, necessàriament entre ells no hi hauria cap coneixença. La relació seria aparentment indirecta, en el sentit que subministraven a moltes de les mateixes persones.

Arran de les detencions de dimecres a la tarda es va practicar un escorcoll a un domicili d’una important família del centre d’Andorra la Vella, per la perquisició va resultar negativa

De fet, per aquest motiu haurien estat enxampats. A aquests tres homes, almenys a dos d’ells, se’ls hauria començat a investigar arran de l’estudi dels dispositius mòbils comissats arran de l’‘Operació Queen’, que es va desenvolupar a mitjan gener entre Sant Julià i Santa Coloma i que va suposar la detenció de sis persones. D’aquell cas es va estirar del fil i fa unes setmanes es va fer esclatar l’‘Operació Bronx’, la vinculada al bar de l’avinguda Verge de Canòlich.

L’operació que ara s’ha fet esclatar, que s’ha batejat amb la denominació de ‘Rei’, lliga les dues actuacions anteriors, en el sentit que subministrava a implicats en un cas i un altre. De fet, una de les principals processades en la causa ‘Queen’, una de les dues ‘queens’ que es van detenir llavors, està en parador desconegut des que sap que tenia una ordre de detenció en relació amb el cas de Sant Julià. Alguns dels ara arrestats i empresonats subministraven el bar de Rocacorba, que quan no tenien ‘material’ i alguns dels clients s’hi interessaven, els derivaven cap a algun dels ara processats.

Arran de les detencions de dimecres a la tarda es va practicar un escorcoll a un domicili d’una important família del centre d’Andorra la Vella. Se sospitava que hi podria haver droga atès que es tenia acreditat que el detingut que venia de l’Alt Urgell, una de les primeres parades que feia quan pujava al Principat solia ser en aquell luxós xalet. La perquisició, però, hauria resultat negativa. Els tres detinguts han estat processats i, per tant, la investigació continua oberta. L’anàlisi dels dispositius mòbils comissats pot oferir noves dades sensibles.

Comentaris (8)

Trending