L’embolic pel preu de les còpies i les taxes judicials continua

El ministeri de Justícia es renta les mans i el Col·legi d’Advocats i el Consell Superior no hi ha manera que arribin a cap acord

Una imatge de la Seu de la Justícia, il·luminada, de nit.
Una imatge de la Seu de la Justícia, il·luminada, de nit. Toni Solanelles

L’embolic de les còpies i les taxes judicials, el preu de les quals s’han disparat gràcies a l’aval o la decisió del Consell Superior, es manté. Mentre el ministeri de Justícia es renta les mans i no vol saber res de la qüestió considerant que és una qüestió que correspon al Col·legi d’Advocats i al poder judicial. I aquests dos organismes no es posen d’acord de cap manera.

La idea dels advocats és que les còpies dels expedients judicials siguin gratuïtes com sempre ho havien estat. O, almenys, tinguin un preu simbòlic. A més, tenint en compte que ara ja no fa falta fer còpies físiques. Que n’hi ha prou amb escannejar la documentació. Per ara, però, no hi ha acord. Per cada full es fan pagar 35 cèntims, una quantitat que es considera abusiva. S’hauria especulat en rebaixar aquesta tarifa als 15 cèntims per còpia.

Quant a les taxes judicials, es considera que veient l’impacte econòmic que ha tingut la pandèmia, el que de cap manera no es pot fer és encarir els preus i, fins i tot, crear taxes que fins ara no hi eren. Totes les parts estarien més o menys d’acord en aprovar alguna mena de rebaixa, però encara no està clar. El que sí sembla és que el canvi, que s’ha de fer per llei, s’inclouria en una disposició del Codi de l’administració que al seu torn modificaria la llei de procediments judicials.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending