A ‘dormir la mona’ a la presó

La Batllia cada dia que passa més sol acordar arrestos nocturns, com a mínim, per aquells detinguts per anar beguts al volant després d’haver-los retirat el carnet per la mateixa circumstància

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

Resident de 40 anys abandona el vehicle al bell mig de l’avinguda Mitjavila en veure un control policial. Però no hi és a temps. Els agents el controlen. Matinada de dijous. Una estona abans de les 3. Els funcionaris tenen clar qui dels dos ocupants del vehicle deixat de mala manera al carrer conduïa. El fan bufar. Gairebé 3 grams d’alcohol per litre de sang. No és el primer cop que anava begut al volant. De fet, ja tenia el permís retirat per la mateixa circumstància.

La primera nit, les hores posteriors a la detenció, vaja, l’home se la va passar a les cel·les del despatx central de policia. Això, entre diligència i diligència. La segona nit i les següents les farà al centre penitenciari. L’home va passar a disposició a darrera hora de la tarda d’aquest dijous. I la Batllia en va decretar el seu arrest nocturn. Durant unes quantes setmanes. Com més va, i farts els jutges de rebre conductors que fan cas omís a les retirades de permisos i continuen bevent tot i haver d’agafar el cotxe, els responsables judicials estan optant per enviar a la presó aquests detinguts.

Un vehicle d'atestats de la policia.

Relacionat

‘Abandona’ el vehicle a Mitjavila en veure la policia sabent que anava begut i sense carnet

O arrest nocturn o semi-llibertat -és a dir, anar a la presó sempre que no hagin d’acudir al lloc de feina, la qual cosa inclou festius i altres- en funció de la gravetat dels fets i del currículum anterior. Però es pretén ser exemplificant. Es considera tot un perill que hi hagi qui va al volant de manera constant havent begut. Per tant, cada dia que passa hi ha menys dubtes en adoptar decisions estrictes. Qui hagi begut i després es posi al volant, més si ja té antecedents previs, haurà d’anar a ‘dormir la mona’ a la Comella.

Etiquetes

Comentaris

Trending