El Copríncep francès aposta ara per ara perquè Joan Cabeza segueixi al Consell Superior

El psiquiatra especialista entre altres coses en pericials judicials ja ha estat el representant de l’Elisi en el poder judicial el darrer mandat

Joan Cabeza (esquerra) i Olga Adellach (dreta) en el preàmbul de l'acte d'obertura de l'Any Judicial, el febrer.
Joan Cabeza (esquerra) i Olga Adellach (dreta) en el preàmbul de l'acte d'obertura de l'Any Judicial, el febrer. Toni Solanelles

El psiquiatre Joan Cabeza està disponible i disposat. I el Copríncep francès -i els seus serveis- estan disposats a renovar Cabeza com a representant seu al Consell Superior de la Justícia. Seria, clar és, el segon mandat d’aquest especialista en psiquiatria i, alhora, en pericials per al sistema judicial del país. Hores d’ara, segons les fonts consultades, és l’únic candidat que té sobre la taula la delegació de l’Elisi.

És molt habitual que els Coprínceps, que han de triar cadascun d’ells un membre dels cinc que composen el poder judicial, confien dos mandats, el màxim permès per la legislació, en la mateixa persona sempre que aquesta hi estigui d’acord i no hi hagi hagut cap anomalia durant el seu mandat, circumstància que aparentment no es donaria ni en el cas de Cabeza ni tampoc en el d’Olga Adellach, que és la representant de la Mitra.

Josep Maria Rossell (dreta) conversant amb el president de la Batllia, David Moynat, durant l'acte d'obertura de l'Any Judicial.

Relacionat

Rossell i Fiñana es perfilen com el tàndem que hauria de liderar una nova etapa a la Justícia

Encara que fonts properes a l’executiu serien més partidàries de fer net respecte de l’actual Consell Superior en els propers nomenaments, les fonts consultades properes a la representació del Coprincipat francès han recordat que la prerrogativa de designació els correspon i que no hi ha cap motiu per no renovar Cabeza. Adellach, si no continuen ni Maica Torres ni Clàudia Arias, també podria estar a disposició del Copríncep episcopal. En aquest cas, però, hi ha més dubtes.

Comentaris (14)

Trending