El Constitucional torna a admetre un recurs per la inactivitat judicial recurrent en el ‘cas Valora’

L’Alt tribunal ja ha reconegut en diverses ocasions a la mateixa afectada reclamant que hi ha una dilació indeguda de la Batllia, que no obstant això fa cas omís a qualsevol indicació

El rètol de Valora a la porta del de la que va ser la seva seu, des de fa anys desmantellada.
El rètol de Valora a la porta del de la que va ser la seva seu, des de fa anys desmantellada. ARXIU

El Tribunal Constitucional (TC) acaba de tornar a admetre un recurs d’empara presentat per una de les moltes persones afectades per l’escàndol que va portar a la fallida de la financera Valora. No és nou. L’Alt tribunal tindrà ocasió de manifestar la seva incomprensió per la inactivitat judicial recurrent en un afer que va esclatar formalment els primers dies del 2007 i que encara no està penalment resolt tot i que hi va haver un forat de més de 20 milions d’euros.

No és la primera vegada que la mateixa afectada -pràcticament la única persona que reclama que s’aclareixi la veritat de tot el que va succeir en un afer que entronca amb Andbank, Fibanc i fins i tot la família Pujol- acudeix als tribunals per demanar explicacions de la lentitud desesperant de la Batllia en aquest cas. De fet, el propi Constitucional ja li ha concedit alguna que altra simbòlica indemnització per les dilacions indegudes de la Justícia ordinària. Però no hi ha manera. La Batllia fa cas omís a les decisions del Constitucional.

Com que el propi Alt tribunal, en una de les seves darreres resolucions relatives al mateix afer i en relació amb un recurs de la mateixa afectada, demanava a la Batllia -l’afer ha passat per diversos instructors i sí que es va tancar la via civil amb un controvertit repartiment dels diners que quedaven en el compte Òmnibus- que es posés les piles i adoptés decisions i aquestes, suposadament, no s’haurien produït, caldrà veure quina serà ara la posició del TC. I si quan emeti sentència exposa el seu malestar.

Després de tres lustres, en la causa hi continuava haver un sol processat, qui va ser el director de la gestora de capitals, Xavier Felipó, al qual se li atribuïen diverses delictes suposats relacionats, per exemple, amb estafa, falsejament de comptes o administració deslleial entre altres. Les inversions manifestament arriscades que va fer Valora van causar la pèrdua d’una tercera part, aproximadament, dels diners que hi havia en un compte Òmnibus. En l’afer, que va afectar unes 400 persones, la majoria inversors-estalviadors espanyols, hi ha hagut múltiples incidències.

Comentaris (2)

Trending