El Col·legi d’Advocats reintegra la lletrada condemnada per deslleialtat professional

El Tribunal Constitucional admet a tràmit el recurs d’empara de la jurista, que qüestiona la idoneïtat del procés que s’ha seguit contra ella, i suspèn l’execució de la sentència que la inhabilitava durant dos mesos

Els advocats estan indignats amb la situació que es viu a la Batllia.
Els advocats estan indignats amb la situació que es viu a la Batllia. ARXIU

El Col·legi d’Advocats ha reintegrat a tots els efectes professionals la lletrada que fa un mes va ser condemnada per la sala penal del Tribunal Superior a dos mesos d’inhabilitació per un delicte de deslleialtat professional. La jurista ha qüestionat des d’un bon inici el procés que s’ha seguit contra ella, que considera que és manifestament injust i obeeix a causes espúries per tal que no es pogués incorporar a la carrera jurisdiccional.

Legalment, el reintegrament de l’advocada es deu al fet que aquest dilluns el Tribunal Constitucional (TC) va decidir admetre el recurs d’empara que ha promogut la jurista. I l’admissió a tràmit del recurs es fa deixant sense efecte, de moment, els efectes de la sentència ferma, que rebaixava de forma molt notable ja no el que pretenia la fiscalia sinó que el Tribunal de Corts, com a pena més notòria, imposava a la lletrada que no pogués exercir durant divuit mesos.

Una imatge nocturna de la façana principal de la Seu de la Justícia.

Relacionat

El Superior redueix a dos mesos la inhabilitació a una advocada acusada de deslleialtat professional

L’advocada, més enllà de denunciar el tracte injust que ha rebut i els esmentats elements espuris, sempre ha denunciat, a més, que el procediment penal contra ella no s’ha fet de manera deguda atès que, per exemple, mai no es va prendre declaració als membres del Consell Superior de Justícia, que en certa manera van promoure l’acció. Alhora, també havia posat de relleu que no hi havia deslleialtat perquè els afers en relació amb els quals va intervenir eren de naturalesa diferent.

Comentaris (1)

Trending