Claverol evita el delicte d’administració deslleial però haurà d’abonar 6.000 euros d’indemnització

La sala penal del Tribunal Superior absol l’expresident de la Fundació Privada Tutelar d’un dels tres delictes pels quals l’havia condemnat el Tribunal de Corts i li resta un mes de presó ferma que tampoc havia de complir per l’indult dels Coprínceps

David Claverol en una compareixença abans dels fets pels quals l'han acabat condemnant.
David Claverol en una compareixença abans dels fets pels quals l'han acabat condemnant. arxiu

L’expresident de la Fundació Privada Tutelar David Claverol s’estalvia la condemna per administració deslleial però igualment haurà d’abonar 6.000 euros a l’entitat a la qual durant el 2019 li va distreure més de 23.000 euros que va acabar retornant una vegada descobert per evitar un ingrés a presó provisional. La sala penal del Tribunal Superior ha estimat molt parcialment el recurs presentat per la defensa de Claverol i deixa sense efecte la condemna per administració deslleial. Això sí, el manté com a autor d’una apropiació indeguda continuada i una estafa qualificada.

Ja abans de la decisió del Tribunal Superior, Claverol evitava entrar a presó perquè la sentència de primera instància li imposava, ferms, només sis dels trenta mesos de la condemna. Com que just després de la distracció dinerària els Coprínceps van promoure un indult del qual el processat es beneficiava, la pena ferma a l’expresident de la Fundació Privada Tutelar li quedava commutada. Ara, a més, amb la supressió del delicte d’administració deslleial, en lloc de sis mesos ferms en seran cinc. El canvi quedarà per als anals de la història i per la publicació que s’ha de fer de la sentència ferma.

David Claverol

Relacionat

Claverol acudeix al Superior per demanar una sentència més tova i sense indemnització

Perquè la resolució dictada aquest migdia a la sala de Cúria 6 de la Seu de la Justícia no suposa cap més canvi que la rebaixa de sis mesos a cinc quant a la part ferma de la condemna total, que continua sent de trenta mesos amb una suspensió de tres anys, i, per tant, s’haurà de publicar en dos dels mitjans de comunicació del Principat. També haurà de pagar una indemnització de 6.000 euros per danys morals a la fundació i, a més, restarà inhabilitat durant quatre anys per a qualsevol càrrec directiu a organitzacions sense ànim de lucre. Sobre aquests extrems el Superior no ha fet cap modificació.

David Claverol.

Relacionat

L’indult dels Coprínceps salva Claverol d’entrar a presó tot i ser culpable d’apropiació indeguda

Justament, la defensa el que volia era evitar l’apropiació indeguda i que només se’l condemnés per l’administració deslleial. En el Codi penal andorrà la pena pel segon delicte esmentat és més tova que per al primer. Però no ha estat el cas, encara que és clar que Claverol va abusar dels seus poders i les seves facultats com a president per anar fent reintegraments del compte de la fundació i anar sumant diners, fins que les sospites de les administratives de l’entitat van fer saltar totes les alarmes i al final es va haver d’emprendre accions legals.

Comentaris (26)

Trending