El cas de l’infermer empresonat per abusos sexuals tornarà al Constitucional

El condemnat va entrar al centre penitenciari pocs dies després que la sala penal del Tribunal Superior confirmés la pena de tres anys de presó ferma

Rètol d'identificació del Tribunal Constitucional.
Rètol d'identificació del Tribunal Constitucional. Toni Solanelles

El cas de l’infermer actualment empresonat després d’haver estat condemnat per segon per la sala penal del Tribunal Superior per haver abusat, el 2015, d’un home hospitalitzat tornarà al Tribunal Constitucional (TC), que al seu dia ja va anul·lar la primera condemna ferma. Ja al seu dia, la defensa del condemnat va qüestionar la imparcialitat del tribunal, atès que el que ha jutjat l’afer en segona instància ja havia vist també la causa en l’estadi processal posteriorment anul·lat.

El professional sanitari va tornar al centre penitenciari pocs dies després que es notifiqués la sentència condemnatòria. La sala penal va anunciar la resolució el 20 de setembre. Va imposar tres anys de presó ferma pels abusos en una sentència que especialment quant a la inhabilitació professional va ser especialment sensible amb el penat. Només se li ha imposat una inhabilitació de dos anys, quan la fiscalia en pretenia vuit, per facilitar la rehabilitació via la reinserció laboral de l’infermer, que tot i haver estat acomiadat de l’hospital, on van succeir els fets objecte de la condemna, va continuar treballant en altres centres sociosanitaris sense tenir cap més problema.

Els mateixos magistrats que van composar la sala del Superior que va jutjar la causa la sentència del qual va ser anul·lada tenint en compte que no es va escoltar la versió de la víctima dels abusos, va tornar a jutjar el cas, ja llavors en presència de qui al seu dia, estan convalescent d’una operació d’apendicitis, hauria sofert tocaments i alguna fel·lació per part de l’ara empresonat. La defensa qüestiona la imparcialitat del tribunal, atès que ha analitzat per segon cop un cas que ja coneixia per haver-lo tractat en el curs del judici que va ser posteriorment anul·lat pel Constitucional.

Etiquetes

Comentaris

Trending