La Batllia continua acumulant proves sobre la presumpta estafa de ‘To The Top’

L’instructor de la causa que manté en arrest domiciliari Catherine Techer rep el testimoni d’implicats i busca més afectats pel frau

Catherine Techer operava a través de la societat 'To The Top'.
Catherine Techer operava a través de la societat 'To The Top'. ARXIU

La Batllia continua acumulant proves sobre la presumpta estafa que hauria comès la ciutadana francesa Catherine Techer a través de la societat ‘To The Top’, vinculada a les inversions en el sector dels viatges que prometia uns elevats rendiments que en comptades ocasions han estat una realitat. De fet, aquest 15 d’octubre s’havia de resoldre absolutament tot però no s’ha satisfet cap dels afectats. O ben pocs. D’aquí, presumiblement, les gravacions fetes per Techer per aparèixer com una víctima.

De moment, l’única processada pel presumpte frau, que té com a base al Principat un parell de denúncies però que ben aviat es podria ampliar amb alguna comissió rogatòria internacional (CRI) provinent de França, on igual com a Bèlgica també hi ha denúncies que assenyalen la societat andorrana i Techer com la presumible estafadora, continua en arrest domiciliari. No ha satisfet el mig milió de fiança imposat pel batlle, una garantia que la processada troba desmesurada.

Que hagi transcendit, l’instructor no ha adoptat noves mesures. En cap cas, però, no es pot descartar que el batlle pugui escoltar en breu el testimoni d’altres afectats a nivell internacional i ordeni la pràctica de noves diligències

La investigació avança i els darrers dies l’instructor de la causa ha rebut nous testimonis. De fet, en alguns casos, les persones que han prestat declaració ho han fet com a inculpats. És a dir, que poden estar vinculats també suposadament a l’estafa per la seva relació amb Techer. La declaració d’aquestes persones, com a inculpades o com a testimonis, hauria servit a l’instructor per conèixer més de prop el funcionament de ‘To The Top’ i els seus lligams amb una estructura encara més gran com la de MWR.

També ha permès aclarir que malgrat no tenir antecedents judicials, Techer sí que hauria deixat ‘rastre’ en diferents oficines policials de França. Les anotacions més recents que consten en els arxius de la policia francesa, del 2014 cap aquí, estan registrades a l’àrea de Tolosa i tenen a veure amb alçament de béns, blanqueig, abús de confiança o frau. Del 2010 al 2012, essencialment, sempre a la Reunió, d’on és originària, hauria protagonitzat des d’intimidació amb violència a actes de degradació de béns, ja fossin vehicles o immobles.

Que hagi transcendit, segons les fonts consultades, la Batllia no ha adoptat noves mesures. En cap cas, però, no es pot descartar que l’instructor del cas pugui escoltar en breu el testimoni d’altres afectats a nivell internacional i ordeni la pràctica de noves diligències. De moment, es manté el bloqueig de comptes i dels béns comissats al Principat -com ara un vehicle- i la dona tampoc no pot fer cap operació davant la Cambra de Notaris andorrana.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending