Absolt del tot l’acusat de la mort de la ESSO

El Tribunal de Corts només condemna l’home que va posar l’arma en joc en la baralla mortal que hi va haver a la gasolinera de Santa Coloma la matinada del 21 de setembre del 2011

El principal acusat, al centre, acompanyat dels seus advocats en sortir de la lectura de la sentència.
El principal acusat, al centre, acompanyat dels seus advocats en sortir de la lectura de la sentència. Toni Solanelles

Absolt de tot. Ni homicidi ni tan sols maltractaments. El resident peruà acusat de la mort que hi va haver la matinada del 21 de setembre del 2011 a la gasolinera ESSO de Santa Coloma, i que va estar uns mesos empresonat per aquests fets, ha quedat lliure de tota culpa. El Tribunal de Corts només ha condemnat, i de manera condicional, l’home, en aquest cas un nacional andorrà company de la víctima, que va posar l’arma en joc i que va ser un dels animadors de la batussa. La família del difunt de ben segur que recorrerà contra la decisió.

El tribunal, en una sentència dictada aquest matí, considera, d’una banda, molt més versemblant les conclusions a les quals arriben els informes forenses elaborat al seu dia per la cap de Medicina Legal i, també, la pericial encarregada per la defensa de l’acusat. Hi havia el dubte, i d’aquí que la fiscalia retirés l’acusació d’un delicte d’homicidi que va mantenir la representació lletrada de la víctima, José Luis Pereiras, de si la ganivetada mortal havia estat feta pel processat o el propi difunt s’havia clavat l’arma en el forcejament que hi va haver la nit dels fets.

A més, però, els magistrats de la sala, deixen clar que l’actuació de l’ara absolt, que va estar gairebé vuit mesos a la Comella, va haver d’actuar en legítima defensa per l’agressió que prèviament havia rebut de part del propi mort. També per la mateixa raó s’absolt el company del principal acusat el dia del luctuós succés. En canvi, el tribunal sí que condemna l’home que acompanyava Pereiras i que, en certa manera, va ser qui més va animar la situació tumultuosa que va acabar sent mortal.

La sala considera més creïble la versió que el difunt es va clavar ell mateix el ganivet en el forcejament i a més recorda que el processat hauria actuat en legítima defensa

En aquest sentit, el Tribunal de Corts condemna el company del difunt a un total de 22 mesos condicionals de presó i 5 mesos d’arrest condicional, i li retira el permís de conduir durant 17 mesos per diferents delictes. En concret, per haver participat en una baralla amb mitjans perillosos, per amenaces de mort amb arma, pel port d’arma, maltractament i per conduir begut. Tant aquest part com la família del difunt, que exerceix l’acusació particular, molt probablement recorreran la decisió davant la sala penal del Tribunal Superior.

L’home absolt, que després de sortir de la presó de manera provisional ha refet plenament la seva vida, ha manifestat a la sortida de la lectura de la sentència que “la veritat sempre surt a la llum” i que el que havia passat fins ara respecte d’ell era una “injustícia”. El resident peruà, que vol “continuar prosperant a Andorra”, ha agraït tant el suport de la família com del despatx d’advocats Silvestre, que ha exercit la seva defensa. I ha recordat que “mai vaig saber de la magnitud dels fets fins que no vaig estar a la presó. Encara ara em costa creure que aquell dia va morir un xicot”, i s’ha mostrat afligit pel fet.

Comentaris (5)

Trending