Judici ràpid, alliberament i jubilació del policia autor dels trets contra l'edifici de l'Obac

Comentaris

Judici ràpid, alliberament i jubilació del policia autor dels trets contra l\'edifici de l\'Obac
Judici ràpid, alliberament i jubilació del policia autor dels trets contra l\'edifici de l\'Obac

El sotsoficial de policia detingut dimarts al matí acusat d’haver disparat contra l’edifici de l’Obac ha quedat en llibertat després d’haver estat sotmès aquesta matinada a una ordenança penal, l’equivalent a un judici ràpid. La seva compareixença davant el batlle no ha durant gaire més de dues hores, segons que han explicat fonts coneixedores del cas. En virtut de l’ordenança se l’hauria condemnat pels trets que van impactar contra el despatx central de la policia i una de les mesures que se li hauria imposat seria la prohibició d’entrar en contacte amb el director del cos, Jordi Moreno; el director adjunt, Bruno Lasne; o la comissària Teresa Ferreira, per exemple. Els impactes de bala haurien anat contra les finestres dels despatxos d’aquests tres comandaments del cos. Les fonts consultades, però, no han pogut precisar, per ara, ni el contingut de la declaració -l’arrestat s’hauria negat a declarar amb anterioritat davant els seus companys- ni cap altre detall que recollís la decisió judicial.

En principi, i d’acord amb les fonts consultades, el batlle sí que hauria imposat al màxim responsable de la secció canina del cos de policia, que hauria estat l’autor dels trets, quatre almenys, que van impactar contra el despatx central de la policia la matinada del 20 de febrer, que s’hagi de fer càrrec de les despeses generades pel dany material causat. El sotsoficial, que va ser detingut a primera hora del matí de dimarts després d’una investigació que va durar una desena de dies, va passar a disposició judicial poc abans de la mitjanit de dimarts a dimecres. Segons les fonts consultades, poc després de les dues de la matinada el responsable judicial davant el qual ha comparegut n’ha decretat l’alliberament un cop ‘celebrat’ el judici ràpid i imposades les mesures pertinents.

Segons les fonts consultades, avui mateix el policia podria sol·licitar la jubilació. L’uniformat arrestat feia pràcticament tres dècades que exercia com a policia, amb una llarguíssima trajectòria de servei al cos de l’ordre, on era una persona molt coneguda i respectada. Havia passat per diferents àrees però havia ressaltat especialment en les seccions de muntanya i la canina, de la qual n’ha estat l’ànima durant una bona pila d’anys. El sotsoficial era molt crític amb l’actual direcció del cos, amb la qual mantenia notables diferències. Algunes, per qüestions de la gestió general del servei. D’altres per diferències que l’afectaven de forma personal arran de diverses qüestions, com per exemple una polèmica intervenció en la detenció d’un home a Sornàs. 

Justament, arran d’aquell fet, el propi policia considerava que els seus companys haurien d’haver explorat la possibilitat que fos el resident espanyol detingut llavors al poble ordinenc el possible autor de l’atac contra el restaurant Borda Raubert, justament dirigida per un dels germans del policia. Coincidia que en aquell mateix moment, el desembre passat, un altre germà del policia ara processat es presentava a les eleccions comunals, en aquest cas com a candidat a cònsol d’Encamp per Liberals Independents, i també es va especular en un primer moment que l’impacte d’una bala o d’una bola de ferro llançada amb algun giny a propulsió tingués a veure amb qüestions més de caire polític. L’uniformat no manté relacions gaire fluïdes amb cap dels germans. I hores d’ara no ha transcendit que s’hagi resolt el cas de la Borda Raubert.

La policia, en passar el detingut a disposició judicial, va lliurar un dossier que va considerar prou ben trenat per poder mantenir la seva acusació contra el sotsoficial. Una de les qüestions que hauria fet sospitar des d’un primer moment era el fet que el processat, segons fonts policials, treballava la nit que haurien passat els fets, que haurien disparat contra l’edifici de l’Obac. Aquella matinada, segons aquestes fonts, s’hauria absentat durant una estona de la feina. De fet, una de les qüestions que es va fer la jornada de dimarts va ser prendre declaració si no a tots sí a bona part dels integrants del grup de patrullers que el processat dirigia.

Comentaris

Trending