Joves radicals de la CUP malmeten un cartell d'Andorra per reivindicar els Països Catalans

Comentaris

Joves radicals de la CUP malmeten un cartell d\'Andorra per reivindicar els Països Catalans
Joves radicals de la CUP malmeten un cartell d\'Andorra per reivindicar els Països Catalans
  • El rètol tallat amb una serra radial és el que delimita el territori nacional accedint-hi per Ós de Civís
  • El col·lectiu de l'esquerra independentista Arran ha fet el mateix amb un senyal col·locat en un accés a França

Integrants de l’organització de l’esquerra independentista Arran, una de les faccions més joves i més radicals de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP), han tallat la matinada de dissabte amb una serra radial un dels rètols que delimita el territori andorrà amb l’espanyol. Concretament, el senyal que s’ha fet malbé és el que hi ha arribant al Principat per Ós de Civís, a la CG-6.

Una acció molt similar l’han fet amb un rètol de les mateixes característiques però que en aquest cas indica l’arribada en territori francès, o el que els membres d’Arran consideren la Catalunya Nord. Segons Arran, l’acció s’emmarca en la campanya ‘L’organització és la clau de la victòria’  que van engegar fa mesos a favor del sí al referèndum de l’1 d’octubre. En aquest cas, la idea és reivindicar la unitat de la totalitat de territoris de parla i cultura catalanes. 

Abans s’havien fet dues accions. La primera va ser un intent d’ocupació de la seu del PP a Barcelona i la segona, un encadenament davant de la borsa de la capital catalana. La portaveu nacional de l’organització radical independentista, Mar Ampurdanès, ha manifestat que “el nostre projecte polític és construir els Països Catalans, lliures, socialistes i feministes, i que apostem pel referèndum de l’1 d’octubre, perquè entenem que ara mateix és la millor forma d’obrir les portes al col·lapse de l’Estat espanyol”.

Després de tallar els cartells, el grup de joves que ha dut a terme l’acció vandàlica alhora que suposadament reivindicativa s’han desplaçat fins a Salses per escenificar la pretesa unitat i exhibir com trofeus els rètols malmesos. Aquí podeu veure el resum en imatges de l'acció elaborat per la pròpia organització independentista.

Comentaris

Trending