Jover qualifica de notícia positiva la valoració d'Standard & Poor's

Diu que la valoració està directament relacionada amb la Covid-19 i no amb altres factors financers d'Andorra

-
-
El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover ha valorat de "notícia positiva" la qualificació finançera d'Andorra que ha passat de positiva a estable segons l'agència Standard & Poor's. Ha dit que encara que pugui semblar contradictori, crec que és positiu, ja que la decisió d'Standard & Poor's, "està directament relacionada amb la Covid-19 i no amb altres factors financers del Principat".

Standard & Poor's, ha reafirmat la qualificació del país en  triple B (BBB/A-2)  però ha rebaixat un grau la seva perspectiva econòmica. "Continuen veient el país com un lloc estable en l'àmbit econòmic" però destaca com un aspecte negatiu "la gran dependència econòmica dels països veïns, França i Espanya. És lògic perquè els dos països s'han vist molt afectats pel coronavirus".

L'agència de qualificació, ha valorat molt positivament la gestió de la pandèmia i els avenços que s'han dut a terme per l'adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI) i les negociacions de cara a l'Acord d'associació amb la Unió Europea (UE).

En relació al Producte Interior Brut (PIB), el ministre ha recordat que la previsió de caiguda del 5% és només una estimació i que ara com ara hi ha moltes incerteses. Standard % Poor's pronostica una forta contracció de l’economia aquest any amb una reducció de l’11,4% del PIB i una recuperació els anys posteriors, del 4,7% el 2021 i del 3,8% el 2022.

 

 

 

-

Relacionat

Standard & Poor's pronostica que el coronavirus farà caure el PIB un 11,4%

Comentaris (2)

Trending