Jover defensa l’adhesió a l’FMI per guanyar “credibilitat” com a país

El ministre explica a militants i simpatitzants de DA que el sistema de jubilació ha deixat de ser sostenible i que cal prendre mesures

Un instant de la reunió.
Un instant de la reunió.

El ministre de Finances, Èric Jover, ha defensat que l’adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI) reforçarà el procés d’homologació internacional i la credibilitat d’Andorra com a país. També ha avançat que els estudis actuarials de la CASS marcaran el full de ruta a seguir amb una reforma del sistema de jubilacions que, ha indicat, és necessària, ja que l’actual ha deixat de ser sostenible.

Així ho ha explicat durant una reunió informativa per a militants i simpatitzants de Demòcrates per Andorra (DA). Sobre el primer punt, ha destacat la importància d’entrar a l’organisme internacional, ja que significar comptar amb una “ajuda experimentada” per “impulsar l’economia i reforçar les finances”. També ha indicat que la previsió és concretar el procés al llarg d’aquest any.

Pel que fa a la branca de jubilació de la CASS, Jover ha destacat que el sistema actual ha funcionat bé fins ara però que “ha deixat de ser sostenible per l’augment de l’esperança de vida de la població”. Per això, ha remarcat que cal aplicar accions “pensant en el mitjà i llarg termini”. A la vegada, aquestes haurien de sortir, ha indicat, d’un consens entre totes les forces polítiques i ha avançat que seran els estudis actuarials encarregats per la CASS els que marcaran el full de ruta a seguir.

Des de DA, la secretària d’organització, Rosalina Areny, ha volgut destacar “la transparència” de reunions com la celebrada aquest dijous, tant cap als militants i simpatitzants ‘taronges’ com per tota la ciutadania. “És necessari que tinguem el màxim d’informació sobre aspectes que ens afecten com a societat i també a ulls internacionals”, ha manifestat. La voluntat és repetir trobades d’aquest estil mensualment.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending