El candidat d'SDP afirma que la plataforma Laurèdia en Comú treballa per presentar una llista a Sant Julià

El progressista Josep Roig creu que la protesta d’aquest dilluns al vespre “és el trist llegat que deixa Martí després de vuit anys com a cap de Govern”

Comentaris

El cap de llista nacional de Progressistes - SDP, Josep Roig, i el president de la formació política, Jaume Bartumeu, en la roda de premsa d'aquest dimarts
El cap de llista nacional de Progressistes - SDP, Josep Roig, i el president de la formació política, Jaume Bartumeu, en la roda de premsa d'aquest dimarts
El candidat a les eleccions generals del partit Progressistes – Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Josep Roig, juntament amb  el president de la formació política, Jaume Bartumeu, han parlat aquest dimarts a la tarda sobre els temes que afecten l'actualitat política. Alhora ha estat la primera compareixença pública després que aquest dissabte s’escollís Roig com a cap de llista nacional de la formació progressista. En l’acte, el líder electoral ha afirmat que la plataforma Laurèdia en Comú treballa per presentar una llista a Sant Julià que serà una “coalició de persones sobre una llista transversal”, mentre que les llistes territorials a Encamp, Ordino, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella estan pràcticament “tancades”. 

D’aquesta manera, el candidat progressista ha manifestat que la candidatura de Sant Julià, si finalment s’acaba fent, no ha de portar les sigles de SDP. Mentre que, a les altres quatre parròquies sí que serà sota les sigles de la formació política. El projecte que defensa per a Sant Julià és “un projecte transversal que ens permeti incidir en la governabilitat del país”. Així doncs, els Progressistes – SDP no es presentaran en solitari a Sant Julià, ni tampoc ho faran amb cap fórmula que vagi en contra de l’actual majoria que hi ha al comú.

La trobada que també ha servit per presentar oficialment Josep Roig com a cap de llista nacional del partit progressista, i ell mateix ha manifestat que es troba totalment immers en la feina i que està participant en la redacció del programa i de la proposta que presenten, una Andorra progressista, social i vinculada amb Europa. D’aquesta manera, el lideratge per part de Roig és agafat amb molta il·lusió i ha manifestat que fins que el cap de govern no dissolgui el Consell General, seguirà treballant com a Conseller de Cultura de Sant Julià, perquè vol deixar iniciatives ben travades abans de presentar la seva dimissió, com ara l’adequació de la Casa Comuna o bé una nova temporada de teatre per a la parròquia laurediana. 

Crítiques al govern 

Per altra banda, també s'ha parlat sobre la manifestació d'aquest dilluns al vespre i Josep Roig ha manifestat que per un país com Andorra el fet de congregar a més de 1.000 persones un dilluns a la tarda i fent fred, “costa i molt”. El progressista també ha explicat que la protesta d’aquest dilluns a la tarda és “l’expressió màxima de DA en polítiques socials i és el trist llegat que deixa Martí després d’haver transitat vuit anys com a Cap de Govern”. En aquest sentit, també ha explicat que “no només s’ha d’escoltar el què passa, sinó que s’ha d’actuar” i ha alertat que el govern de Toni Martí no ha fet res, i que pot afirmar que “la situació actual del país és molt pitjor de la que nosaltres la vam deixar quan vam sortir del govern”.

En trobada també s’ha posat sobre la taula un dels problemes que més es palpa al Principat, els dels lloguers. Bartumeu ja va assegurar que la seva formació estava a favor de fer una llei en què es posés un topall als preus dels lloguers. Precisament, en aquesta línia, Roig ha criticat el president de DA, Eric Jover, qui en un article ha explicat que la proposta dels progressistes tracta d’una mesura cridanera i que ni els països progressistes es tira endavant. Per la seva banda, Roig ha carregat contra Jover perquè “falta a la veritat” i no “s’ha preocupat per veure la realitat”.

En aquesta línia, el candidat progressista ha posat diversos exemples de ciutats europees com Berlín, París o Viena en què s’han aplicat diverses mesures per tal de posar limitacions al preu de lloguer. I ha manifestat que Andorra s’hauria d’emmirallar amb una ciutat com Viena en la qual els ciutadans no han de destinar més d’un 25% dels seus ingressos a pagar el lloguer i d’aquesta manera, ha volgut contrarestar les declaracions de Jover, que tal com ha dit “volen emmascarar la realitat”.

Etiquetes

Comentaris

Trending