Investiguen la mort d’un gos per suposat abandonament i desnutrició 

Diverses entitats animalistes estan esperant el resultat de la necròpsia per emprendre accions legals contra la dona que hauria tingut el gos en pèssimes condicions encara que ella ho nega

-
-
Col·lectius animalistes i el departament d’Agricultura estan a l’expectativa dels resultats de la necròpsia feta els darrers dies a un gos que va morir dissabte i que, suposadament, hauria estat víctima de l’abandonament i la desnutrició, que feia temps que s’allargava malgrat que la dona que el tenia -no està clar si n’era legalment la propietària- nega aquesta circumstància. La policia també es coneixedora del cas, segons fonts properes al desenllaç fatal de l’animal, que va tenir lloc dissabte.

Les entitats animalistes estan esperant el resultat de les analítiques perquè en el moment que es confirmi, si es confirma, que el decés es producte de la desnutrició per abandonament, poder actuar contra la dona que tenia l’animal aparentment sota la seva responsabilitat. De fet, segons algunes fonts, la dona s’hauria despreocupat del ca en una acció volguda i actuant, aparentment, per despit respecte de la seva exparella, una situació que la implicada nega de totes totes.

Es tractaria d’un exemplar de braco alemany d’un any que feia diversos mesos que estava aparentment tractat indegudament. Suposadament estava lligat de forma permanent en un radiador d’un habitatge fins arribar en un moment que se li va deixar de subministrar aliment i d’aquí a la debilitat i a veure’s afectat per diferents malalties. Diverses persones coneixedores de la situació que sofria l’animal haurien intentat rescatar el ca, i no va ser fins divendres que ho van aconseguir.

Però la debilitat de l’animal era tal que el gos va morir la matinada posterior al seu rescat. L’amic de la dona que finalment va rescatar el ca, arran de la defunció d’aquest, hauria contactat amb la policia per exposar la situació. Mentre una versió és que s’hauria anat abandonant el gos amb el coneixement que podria arribar a morir, la versió de la dona seria que l’animal patia unes malalties de les quals l’hauria tractat però que li impedien menjar adequadament i això hauria comportat la seva debilitat.

Davant d’aquests dubtes, però amb la sensació que hi pot haver un comportament punible per part de la persona que ostentava la tinença del gos, entitats animalistes esperen el resultat de la necròpsia i si es confirma l’abandonament presentaran la corresponent denúncia per tal que es dugui a terme la corresponent investigació de caràcter judicial penal més enllà de les indagacions que ja s’estan duent a terme en l’àmbit administratiu.

Comentaris (16)

Trending