Investigadors estudien l’impacte de l’epidèmia sobre les persones amb una enquesta

El projecte 'COM-COVID' recull les respostes de la societat

L'Hospital Germans Trías i Pujol.
L'Hospital Germans Trías i Pujol.
La Unitat de Tuberculosi Experimental de l'de l'IGTP (Institut Germans Trias i Pujol de Badalona) vol donar respostes a l'impacte que l'epidèmia de Covid-19 està tenint sobre les persones. Incloent també els professionals sanitaris i avaluant els impactes en la salut, però també en el seu benestar emocional i l'economia familiar. Ho fan mitjançant una enquesta anònima que s'està distribuint a través de missatgeria instantània i xarxes socials, per arribar al màxim de població. L'enquesta, que té entre els seus impulsors el doctor Oriol Mitjà, es pot respondre des d'Andorra . https://smatb.typeform.com/to/isyIUT

 

"Ens basem en una estratègia anomenada de bola de neu i que fa que tothom pugui col·laborar en aquest estudi de participació ciutadana. Els resultats obtinguts ens permetran d'una banda comprendre millor l'impacte del brot de Coviv-19 en el benestar general de la població i dels treballadors en el camp de la salut, i de l'altra poder elaborar estratègies amb els responsables institucionals que puguin adaptar-se a les necessitats reals de la gent", explica la doctora Cristina Vilaplana.

L'enquesta compta amb l'aprovació del Comitè d'Ètica d'Investigació Clínica de l'Hospital Germans Trias i Pujol, i els resultats de l'estudi es recolliran i estudiaran per ser publicats en un article científic, així com a la societat.

Segons Vilaplana, "gràcies a estudis en països en que el virus SARS-CoV-2 va castigar abans que a Europa i a altres ocasions en que s'ha sotmès a la població a quarantenes massives, sabem que aquestes situacions deixen una empremta important en la salut mental de la gent".

Altres brots importants de malalties infeccioses, com la recent epidèmia de SARS, van demostrar tenir un impacte important en els individus i les comunitats, més agut en el cas dels professionals d'atenció sanitària de primera línea. Si bé aquest impacte és en general negatiu, també és cert que cert nivell d'ansietat i alerta és necessari per a que les persones adoptin lliurament i de forma rigorosa les mesures de precaució recomanades en el context de brots infecciosos.

Accedeix a l'enquesta

Etiquetes

Comentaris

Trending