Els titulats universitaris tindran més fàcil ascendir dins del cos penitenciari

Govern aprova el reglament d’accés i promoció dels uniformats que estan a càrrec de la presó i que constituïa una de les prioritats del ministeri d’Interior

Comentaris

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

Ascendir professional dins del cos penitenciari serà més fàcil que fins ara si es disposa d’un títol universitari en l’àmbit de les ciències socials, les ciències jurídiques o la salut. Així ho estableix el el Reglament d’accés i promoció al Cos Penitenciari que el Govern ha aprovat aquest dimecres i que constituïa, segons el ministre portaveu, Cesar Marquina, una de les prioritats del ministeri d’Interior. Es tracta d’un reglament que s’ha treballat amb els sindicats del cos, tal i com es fa amb tots els cossos especials.

L’objectiu del text és disposar d’un reglament específic del cos penitenciari destinat a reglar els sistemes de provisió de llocs de treball, les proves i el procés de selecció, i no aplicar les disposicions de la Llei de la funció pública i el Reglament de selecció, promoció i carrera professional de l’administració general. L’estudi sobre el clima laboral al centre penitenciari va evidenciar que disposar de l’esmentada eina reglamentària era una demanda dels professionals d’Institucions Penitenciàries.

Entre les novetats introduïdes, com s’ha dit, es destaca que els agents podran accedir a promocions per ascendir a l’escala intermèdia o executiva amb una antiguitat d’un any de permanència mínima en un lloc de treball del cos penitenciari sempre que presentin un títol d’ensenyament superior universitari emès o reconegut pel Govern dins dels àmbits de les ciències socials i jurídiques i ciències de la salut. En cas que no es disposi d’un títol d’aquesta tipologia els agents podran optar a la promoció, tal com s’establia al reglament abans dels canvis aprovats avui, en cas de tenir una antiguitat de tres anys al cos.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending