El sindicat penitenciari que agrupa la nova generació de carcellers ja és oficial

Amb la publicació al BOPA del dipòsit dels estatuts, els promotors de l’SPP donen per acabada la primera part de la feina, la burocràtica, i ara el primer que faran serà una trobada de presentació amb la direcció

El mur d'accés al centre penitenciari.
El mur d'accés al centre penitenciari. Toni Solanelles

El sindicat penitenciari que aglutina, ara per ara, la nova generació de carcellers ja és una realitat. Amb la publicació oficial al BOPA del dipòsit dels estatuts del nou col·lectiu sindical, el Sindicat de Personal Penitenciari (SPP) queda constituït formalment i a partir d’ara ja serà un interlocutor vàlid i a tots els afectes dins del departament d’Institucions Penitenciàries. De fet, una vegada conclosa la feina burocràtica, una de les primeres coses que es preveu fer és sol·licitar una trobada amb la direcció del cos per presentar-se i prendre el pols a la situació.

La publicació de la constitució és, per als promotors, una mena de recompensa a la feina feta els darrers mesos, amb l’elaboració dels estatuts i les modificacions posteriors que s’han hagut d’anar fent per donar compliment a les precisions que l’administració ha sol·licitat que s’introduïssin. De moment, l’SPP funcionarà amb una junta formada per cinc integrants de la penúltima fornada de penitenciaris que treballa a la presó (la darrera, de fet, encara està en fase de formació).

El mur d'accés al centre penitenciari.

Relacionat

La nova generació d’agents penitenciaris impulsa un nou sindicat “per tenir veu”

L’organització sindical és liderada per dos Francesc, Pérez que la presideix, i Gonzàlez que n’exerceix la secretaria. Aitor Rodríguez n’és el tresorer i Adrià Arriba i David Aliaga són els dos vocals. Tots plegats volen portar una nova visió de la feina de vigilant penitenciari. I sense el bagatge i el que això té de bo, però la llosa dels bàndols o les pugnes internes, l’SPP vol fer noves aportacions i, alhora, dir les coses sense embuts.

Etiquetes

Comentaris

Trending