Els set inspectors de la policia es presenten al concurs per saltar de grau

Els funcionaris han hagut de presentar quantitats ingents de documentació i ara estan pendents de si algun queda fora del procés per raons burocràtiques

Una imatge del despatx central de la policia abans de la reforma.
Una imatge del despatx central de la policia abans de la reforma. Toni Solanelles

Els set funcionaris de policia que actualment ostenten el grau d’inspector s’han presentat al concurs per pujar de categoria. Per esdevenir inspectors majors. Serà el primer cop que el cos tingui aquest grau professional ocupat. El termini per presentar candidatura ha finalitzat aquest divendres després que una modificació en les bases del procés fes allargar durant deu dies el temps per presentar-se.

Els set funcionaris han hagut de presentar quantitats ingents de documentació, justament, arran del canvi que es va fer en el plec de condicions del procés de selecció. Entre altres coses, es demanava que es justifiqués que no tenen antecedents penals ni al país ni a l’estranger o que no han estat mai acomiadats de cap lloc laboral. Abans de procedir a les proves escrites previstes, que també s’han endurit a mig fer, s’haurà d’analitzar tota la documentació per comprovar que no hi ha cap dels aspirants que queda fora del procés per raons burocràtiques.

Hi ha set places en joc i set aspirants. I un concurs d’allò més controvertit i que ha enfrontat una part dels inspectors amb els dos comissaris actualment en servei a la policia. El procés ha contribuït a enrarir més encara el clima a la policia. Cal veure si quan finalitzi aquest procediment selectiu encara hi haurà temps per convocar nous concursos. La voluntat de la direcció liderada per Jordi Moreno és, teòricament, que els comandaments intermedis puguin progressar laboralment.

Comentaris (20)

Trending