Representació andorrana en un simulacre de terratrèmol a Tarbes

L’exercici forma part del projecte conjunt entre autoritats franceses, catalanes i del Principat POCRISC que ha permès preparar eines per afrontar una crisi sísmica al territori

Efectius dels tres territoris durant el simulacre.
Efectius dels tres territoris durant el simulacre. PROTECCIÓ CIVIL ANDORRA

Efectius del departament de Protecció Civil d’Andorra han participat aquest divendres en un simulacre de terratrèmol conjunt que es va efectuar juntament amb autoritats de França i Catalunya. L’exercici es va fer a Tarbes i va servir per analitzar les eines de les quals es disposen per fer front, en cas de necessitat, a un sisme de magnitud alta a la zona. També s’hi van desplaçar membres del cos de bombers i de Recerca i Innovació.

El simulacre coincideix, justament, quan fa unes setmanes que la natura va recordar a Andorra que es troba en una zona de risc pel que fa a aquests moviments tel·lúrics. El passat 11 d’octubre es va produir un terratremol de 3,6 en l’escala de Richter que va tenir l’epicentre a Os de Civís. Els seus efectes, però, es van poder notar a tot el Principat.

L’exercici era el final del projecte POCRISC engegat conjuntament pels tres territoris fronterers, en el marc de la iniciativa POCTEFA. Va consistir en una simulació de com es gestionaria una crisi sísmica a la població francesa de Tarbes. D’aquesta forma, es va poder comprovar l’eficàcia de les eines desenvolupades conjuntament els darrers mesos per afrontar aquest tipus de situació.

A la localitat gal·la es van desplaçar representants del departament de Protecció Civil, del cos de bombers i d’Andorra Recerca i Innovació, entitat en la qual ara està inclòs l’Institut d’Estudis Andorrans. La voluntat d’aquest treball conjunt és establir “una cultura comuna del risc sísmic” a tota la regió, a la vegada que s’està preparat en cas que es produeixi un terratrèmol de gran intensitat.

Comentaris (1)

Trending