Un reclús de la Comella s’emporta el premi Marraco

Es tracta d’un guardó artístic en què participen interns dels centres penitenciaris de Catalunya i Andorra i el representant del Principat l’ha guanyat en la categoria de pintura

El quadre guanyador.
El quadre guanyador.

Els interns del centre penitenciari de la Comella han participat en la 34a edició del premi Marraco de ceràmica, pintura i escultura. Es tracta del concurs artístic més antic en què prenen part els reclusos de diferents presons, de Catalunya i del Principat. Enguany, el guanyador en categoria de pintura ha estat un dels representants del país.

És la tretzena vegada que el centre penitenciari participa en aquest certament. Està organitzat per l presó de Ponent, a Lleida, amb la col·laboració de l’ajuntament de la capital de la Terra Ferma, de la Diputació així com el Cercle de Belles Arts i l’Associació d’Arts de Ponent.

Al concurs, s’atorguen tres guardons: un per ceràmica, un per escultura i el tercer per la pintura. En aquesta darrera categoria s’ha imposat un dels reclusos de la Comella.

Des de Govern s’ha recordat que la gran majoria de presons organitzen tallers conduïts per monitors artístics, que fan l’acompanyament pedagògic. Es considera que aquesta activitat fomenta l’adquisició de normes, valors, i actituds prelaborals. Les obres seleccionades estan exposades a l’Espai IX de l’Institut d’Estudis Ilerdencs fins al 18 de desembre.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending