Reactiven el concurs per cobrir 9 places de policia

El procés havia quedat aturat per culpa de la crisi del coronavirus i ara es reprèn, amb el 15 de juliol com a dia màxim per presentar les candidatures

Un cotxe policial.
Un cotxe policial. Toni Solanelles

El Govern ha reactivat el concurs per seleccionar nou agents de policia. El procés s’havia iniciat el mes de febrer, però es va haver d’aturar a conseqüència de l’esclat de la crisi del coronavirus. El nou termini perquè els interessats presentin la seva candidatura s’acabarà el proper 15 de juliol.

L’executiu va aprovar el concurs el passat febrer, en el marc de la voluntat de reforçar el nombre d’efectius del cos, davant les baixes produïdes els darrers anys. En un primer moment, els aspirants disposaven de temps fins al 27 de març per presentar-se, però tot el procés va quedar esguerrat a conseqüència de l’esclat de l’emergència sanitària causada per la Covid-19.

El Govern va optar per suspendre la gran majoria de licitacions i concursos públics oberts, inclòs el que havia de servir per reforçar el cos. Un cop superada la situació i amb la declaració del final parcial de l’emergència, s’ha reactivat el procés.

L’executiu té en compte el que es va establir en la Llei de mesures excepcionals i urgents, en matèria processal i administrativa, per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2. En concret, el seu article 3 que apunta que cal fer pel que fa al còmput de terminis suspesos. I així, fixa en el 15 de juliol el dia límit per presentar les candidatures a nous policies.

Comentaris (2)

Trending