Una proposta per modificar el permís per indisposició torna a tensar el clima laboral a la presó

Una part de la plantilla, propera a un dels sindicats que hi ha a Institucions Penitenciàries, hauria impulsat que s’avaluï un reglament que faria passar els denominats ‘Pein’ de 40 a 24 hores

Accés principal al centre penitenciari.
Accés principal al centre penitenciari. Toni Solanelles

Una proposta que portaria a modificar el permís per indisposició (Pein) i a reduir-lo gairebé a la meitat torna a generar malestar al centre penitenciari i a dividir la plantilla, atès que els canvis que s’estan avaluant serien fomentats per una part del personal, proper a un dels sindicats d’Institucions Penitenciàries (en concret, l’SPA). Hi ha una part del personal que considera que rere el plantejament d’aquesta modificació hi ha la voluntat posterior de reclamar torns de 24 hores.

Fins ara, es disposa de 40 hores de permís per indisposició respecte de les quals, en cas d’absència, no cal justificar-les. En principi, tots els funcionaris de l’administració pública disposen d’aquest Pein. Tots menys els bombers que quan van passar a fer torns de 24 hores en lloc de les 12 que havien fet, van decidir renunciar a part de les hores d’indisposició i van acceptar que aquestes fossin només 24, és a dir, l’equivalent a una jornada. Justament, el plantejament que hi ha sobre la taula al centre penitenciari seria passar de 40 a 24 hores.

Així, es disposaria de l’equivalent a dues jornades -actualment es fan jornades de 12 hores- quan, lamenten els funcionaris que no estan d’acord amb aquest canvi, la normativa actual estableix aquests Pein en 40 hores. La voluntat quan al permís seria equiparar-se als bombers, el que porta a pensar almenys a una part dels funcionaris uniformats de la presó que la idea amb què es treballa és la de passar les jornades a 24 hores per tal de poder disposar de més dies sencers de descans. I tot plegat està comportant un nou focus de tensió i neguit entre els vigilants penitenciaris.

Comentaris (9)

Trending