Els propis argentins admeten que hi ha “una problemàtica” pel volum d’immigrants que arriben

L’associació ‘Argentinos en Andorra’ espera rebre en les properes hores informació detallada i precisa del volum de llocs de treball disponible al Principat per mirar de “calmar aquesta paranoia que es viu a les xarxes”

Marcelo Ponce en un dels vídeos que dona la benvinguda a immigrants arribats al país.
Marcelo Ponce en un dels vídeos que dona la benvinguda a immigrants arribats al país.

L’associació ‘Argentinos en Andorra’, un dels col·lectius al Principat que més intensament s’està movent a l’entorn de la immigració argentina que està arribant al país i que, a la seva manera, més acompanyament està oferint, admet que aquest hivern “hi ha una problemàtica” real i evident amb l’arribada d’immigrants que pretenen fer temporada a Andorra. I el problema hi és tant pel volum de persones que han arriben com per la promptitud amb què ho estan fent.

Com que, assegura Marcelo Ponce, portaveu de l’associació, “volem ser part de la solució i no pas del problema”, aquest mateix dijous s’hauria mantingut una trobada amb el cap de Govern, Xavier Espot, en la qual el dirigent governamental s’hauria compromès a traslladar avui mateix dades fiables sobre la situació de les quotes i els llocs de treball realment disponibles, alhora que és evident que hi ha una dificultat altíssima amb l’allotjament. Amb totes les dades a la mà, ‘Argentinos en Andorra’ es disposa a traslladar un missatge de “tranquil·litat” cap al seu país d’origen per intentar “calmar aquesta paranoia que es viu a les xarxes”.

“Seria molt important demanar evitar assenyalar ningú, ha de ser un temps de pau, per a guerres ja n’hi ha massa. Ho veiem a Ucraïna i no en calen més. I si hi ha algun argentí que causi algun problema que li caigui tot el pes de la llei al damunt. Però igual que li podria passar a qualsevol ciutadà que es desmarqui de la línia legal”

Ponce explica que “la única veritat és la realitat”. Una realitat que estan tastant aquests dies centenars de joves immigrants, molts d’ells argentins, encara més llatinoamericans, que s’han llançat a l’aventura de viatjar fins a Andorra pensant que el país és la panacea i no només així sinó que les dificultats són evident. “Qui es llanci a l’aventura que tingui un pla B, un pla C i un pla Z”, ha recomanat el portaveu de l’associació argentina establerta al país, que ha recordat que els plans successius són una norma de tots els immigrants de qualsevol lloc.

“No som polítics, no som sindicat, no tenim orientació dreta-esquerra. Volem el millor per a tots”, ha afirmat Ponce, que ha explicat que, certament, hi ha immigrants que, com cada any, estan trobant feina i allotjament. Però que també és cert que està arribant molta més gent de l’esperada des de l’Amèrica Llatina i que els viatges s’han avançat perquè “sempre hi ha qui pretén arribar abans que l’altre” i aquesta situació s’ha multiplicat per molt enguany producte de les enormes dificultats que de tot tipus que es viuen a l’Argentina.

ponce espot
Marcelo Ponce amb Xavier Espot al despatx d'aquest darrer aquest dijous. | SFGA

“Hi ha una problemàtica, sí, i s’ha d’intentar parlar, escoltar, proposar. Mirar de buscar solucions” però, també ha indicat Ponce, “seria molt important demanar evitar assenyalar ningú, ha de ser un temps de pau, per a guerres ja n’hi ha massa. Ho veiem a Ucraïna i no en calen més. I si hi ha algun argentí que causi algun problema que li caigui tot el pes de la llei al damunt. Però igual que li podria passar a qualsevol ciutadà que es desmarqui de la línia legal”.

Comentaris (27)

Trending