La ‘pressió’ del nou sindicat de comandaments obliga la direcció de la policia a moure fitxa

Moreno i el seu equip inicien una roda de contactes amb diversos càrrecs intermedis ‘sota’ l’atenta mirada dels màxims responsables del ministeri d’Interior

El despatx central del cos de policia.
El despatx central del cos de policia.

L’estructuració d’un sindicat de comandaments, que està pràcticament constituït i que oficiosament ja s’ha presentat a la direcció del cos de policia, ha tingut un efecte gairebé immediat. L’equip encapçalat per Jordi Moreno, després d’una suposada tibada d’orelles del ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, hauria començat a mantenir una roda de contactes amb molts dels càrrecs intermedis per prendre el pols al cos. La mesura, però, arriba tard, segons totes les fonts consultades.

Des del ministeri s’hauria fet veure a la direcció del cos, aparentment, que ha tingut al marge, que ha donat l’esquena o, almenys, no ha respost a les expectatives d’aquelles persones que es troben entre la cúpula i els escalafons més baixos, que no ha escoltat els seus neguits i preocupacions. Però, segons les fonts, ara és massa tard. No està clar com acabarà afectant la irrupció del sindicat de comandaments, que les fonts consultades han assegurat que tirarà endavant segur.

Encara no acaba d’estar definit del tot, o almenys no ha transcendit, qui liderarà formalment l’organització sindical, encara que tot sembla indicar que al davant hi podria anar alguns dels comandaments que han mantingut el SIPA fins a la seva dissolució. El fet que un dels principals impulsors del col·lectiu, però, sigui una de les persones de més grau dins del cos, el comissari major Frederic Gutiérrez, hauria estat tot un cop d’efecte, segons les fonts consultades.

Una imatge de l'accés al despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell d'Escaldes.

Relacionat

Comandaments policials promouen un nou sindicat per canalitzar el seu malestar amb la direcció

Els consultats han recordat que entre els comandaments hi ha més d’un i de dos grupuscles. I que el fet que, malgrat tot, s’hagi acabat trobant una línia de consens per tirar endavant un sindicat mostra la inactivitat de la direcció, aquella desídia que els comandaments en moltes ocasions han denunciat atès que en massa ocasions, el fet que la cúpula faci ‘deixadesa’ de les seves funcions comporta que els càrrecs que queden situats just per sota de la direcció hagin d’assumir responsabilitats que inicialment no els pertocaria.

La direcció hauria demanat als comandaments que plantegin les seves necessitats, els seus neguits, però segons diverses fonts, ja es va tard. I més encara en un moment especialment complicat, molt sensible com a mínim. El sindicat de comandaments hauria de quedar constituït abans de final d’any si tot va com està previst, encara que hi podria haver algun endarreriment burocràtic de darrera hora.

Comentaris (14)

Trending