Preparant-se per afrontar un atemptat com el del Bataclan

Una quarantena de funcionaris de policia es formen aquesta setmana gràcies a la perícia i expertesa d’agents francesos en la gestió d’atacs terroristes i incidents amb multitud de víctimes

Una imatge de la formació.
Una imatge de la formació. POLICIA D'ANDORRA

Una quarantena de funcionaris de policia estan participant aquesta setmana en una formació dirigida per experts francesos per preparar-se per la gestió d’atemptats terroristes i incidents amb multitud de víctima. Els formadors de la Police Nationale francesa que estan dirigint l’operatiu de formació prenen com a exemple l’atac que va viure la sala d’espectacles Bataclan a París. Ara farà set anys que un atac islamista hi va fer 89 morts.

En la formació s’està treballant l’actuació policial davant qualsevol mena de situació violenta amb multitud de víctimes. A través de la seva experiència, els formadors francesos estan detallant els diversos atacs amb què s’han trobat, els procediments que s’han seguit i com s’han hagut d’adaptar, tant a la gestió de cada situació, com a les noves formes de terrorisme. Durant el curs, els experts estan mostrant als policies com es recullen proves en aquests escenaris i com s’analitzen. En paral·lel a la investigació, un altre dels elements més rellevants en aquests casos és la gestió en el mateix moment de l’atac de l’atenció i el seguiment a les víctimes, els familiars i els funcionaris que hi hagin d’actuar.

Els policies han rebut classes teòriques i aquest dimecres a la tarda les estan posant en pràctica en una simulació d’un atemptat terrorista en què s’ha recreat un possible escenari per tal que els membres del cos actuïn com si la situació fos real. Es tracta d’una formació estratègica per al cos, ja que, a partir dels coneixements adquirits, permetrà tancar un protocol en cas que el país pateixi un atac d’aquestes característiques. A més, aquesta mateixa metodologia és la que s’aplicaria també en desastres naturals o altres possibles incidents o accidents amb moltes víctimes. Més endavant, està previst  realitzar un simulacre amb la participació de la resta de cossos d’emergències.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending