Preocupació a la presó perquè el comportament ‘autolesionador’ d’alguns presos no acabi en drama

Tant dissabte com diumenge es va haver de traslladar al centre hospitalari un reclús que, a priori, vol cridar l’atenció amb intents d’autòlisi però que es tem que al final alguna de les seves accions se li escapi de mare

Imatge d'una zona exterior del centre penitenciari.
Imatge d'una zona exterior del centre penitenciari. Toni Solanelles

El comportament d’un parell de presos, amb actituds ‘autolesionadores’, està generant una àmplia preocupació i neguit al centre penitenciari. Els dos reclusos fa pocs mesos que estan empresonats i en els dos casos el rerefons és l’addicció a les drogues. Els vigilants temen que al final s’hagi de lamentar un drama i lamenten que no hi hagi els mitjans per tractar de forma adequada determinats reclusos. Un dels dos arremet més sovint contra els agents. L’altre mira de cridar l’atenció amb intens d’autòlisi.

Els carcellers temen que algunes de les accions que du a terme especialment aquest segon pres, que va ser detingut arran d’una batussa a Encamp, se li acabi escapant de les mans i s’hagi finalment de lamentar una desgràcia. El cap de setmana ha estat especialment, i malauradament, actiu en relació als ensurts causats per aquest jove reclús. Tant dissabte com diumenge se l’ha hagut de traslladar al centre hospitalari després d’intents d’autòlisi. Arran del darrer episodi, segons les fonts consultades, se l’hauria ingressat en la cel·la hospitalària per ser controlat pels especialistes en salut mental.

El jove s’hauria causat alguns talls i hauria ingerit vidres procedents del plat i alguna tassa en el primer cas; l’endemà hauria provat de fer-se mal amb una corda

Dissabte, el jove s’hauria causat alguns talls i hauria ingerit vidres procedents del plat i alguna tassa. Però una vegada va arribar a l’hospital, el reclús hauria declinat, sota la seva responsabilitat, rebre atenció mèdica i va ser retornat al centre penitenciari. Aquest diumenge hauria provat de fer-se mal amb una corda. La situació, segons les fonts, hauria estat més greu. Tot plegat posa en evidència que calen altres mesures de tractament als presos que pateixen segons quines patologies o addiccions.

Les fonts consultades han recordat que cada cop que hi ha un intent d’autòlisi com els protagonitzats per aquest reclús aquests darrers dos dies, això comporta la posada en marxa d’un dispositiu que altera sobremanera el funcionament tant d’Institucions Penitenciàries com de la policia, que ha de posar en marxa uns recursos que sovint no té -com a mínim una parella d’agents s’han de quedar de manera permanent a l’hospital mentre dura l’atenció a l’intern. També cal activar el psiquiatra de guàrdia, perquè tot sovint aquests episodis succeeixen fora d’hora ordinàries.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending