Els policies de fronteres esclaten contra la direcció: no tenen aigua a l’edifici del riu Runer

El grup que s’encarrega del control als punts fronterers denuncia que des de principi de mes una avaria no els permet ni rentar els plats, ni les mans, ni tan sols orinar en les seves dependències i que la resposta és que no hi ha diners

Els agents es queixen que no poden anar ni al lavabo.
Els agents es queixen que no poden anar ni al lavabo.

Els agents de policia del grup de fronteres treuen foc pels queixals. Una avaria en el subministrament d’aigua que alimenta la part de l’edifici públic policial de les dependències del riu Runer i el bany exterior que hi ha al punt fronterer manté les instal·lacions sense aigua des de principi de mes. Ni rentar-se les mans, ni pode fregar els plats després dels àpats, o orinar com tocaria. Els agents no poden fer necessitats bàsiques i la direcció ha al·legat manca de pressupost per, almenys fins ara, reparar la falla.

Vista la “passivitat” amb què està actuant la direcció, els agents han acabat emetent una mena de comunicat per denunciar que “no és la primera vegada que ens teniu -referit a la direcció, al director concretament- abandonats en aquestes condicions i circumstàncies”. De fet, expliquen en el text, “fa dos anys i també per una avaria en la calefacció ens vàrem quedar sense servei durant molts mesos en ple hivern, en el mateix edifici i hores d’ara encara no acaba de funcionar del tot correctament. Actualment no disposem de calefacció en el pis de la frontera franco-andorrana i també fa molts dies que hi perdura l’avaria i ningú fa res al respecte”.

“Fa dos anys i també per una avaria en la calefacció ens vàrem quedar sense servei durant molts mesos en ple hivern, en el mateix edifici i hores d’ara encara no acaba de funcionar del tot correctament. Actualment no disposem de calefacció en el pis de la frontera franco-andorrana i també fa molts dies que hi perdura l’avaria i ningú fa res al respecte”

Els agents no entenen que “se’ns digui que des de la policia no tenen pressupost actualment, per fer la reparació i que només disposem de 150 euros. Els hi volem recordar i després de deixar un temps prudencial i vista la passivitat per part de la direcció i del ministeri que li pertoqui, que hi ha un col-lectiu de persones que hi treballa en aquell indret les 24 hores i també els hi volem recordar que els caps de setmanes, hi treballem 13 hores continuades, hores interminables en aquestes condiciones deplorables”. En aquest sentit, remarquen com és d’important, més encara en els temps actuals, rentar-se les mans. Si per postres la tasca d’aquests policies comporta “fer escorcolls de persones, vehicles i bagatges tots els dies”, aquesta necessitat és encara més imperiosa.

Els policies recorde que “en moltes ocasions, hem d'anar a pixar al riu, tot i que els companys de la duana ens han ofert les seves instal·lacions”. Però entenen aquests funcionaris que “des del nostre col·lectiu no hem de demanar res a ningú i més aviat és la direcció de la policia qui ha de buscar una solució ràpida, efectiva i no deixar passar més el temps com fins ara”. I és que és del tot incomprensible per als agents que “petites avaries i/o desperfectes que puguin ocasionar-se pel pas del temps” acabin esdevenint grans problemes pel fet de deixar passar el temps. Per les “demores”, per exemple, en el simple “canvi del pany d’una garita”.

lavabo2poli
El lavabo públic que sovint usen camioners o transportistes està fora de servei.

 

Etiquetes

Comentaris (75)

Trending