La policia posa en marxa un grup de Manteniment de l’Ordre amb dedicació exclusiva

Vuit agents del cos s’han pogut centrar en aquestes tasques, tal com es volia des de fa temps, gràcies a la nova promoció i es preveu crear una segona unitat “a mitjà termini”

Efectius del Grup de Suport de Manteniment de l'Ordre en un control.
Efectius del Grup de Suport de Manteniment de l'Ordre en un control. POLICIA D'ANDORRA

La policia ha posat en marxa, finalment, una secció específica dins del Grup de Suport de Manteniment de l’Ordre (GSMO) que tindrà dedicació exclusiva en aquestes tasques. En total, són vuit els agents que formen aquest operatiu, adscrit a la unitat de seguretat ciutadana. D’aquesta forma, es culmina un projecte que s’anava arrossegant des de l’estiu del 2019, arran dels aldarulls a la festa major de Sant Julià.

La formació d’aquest grup, que ha de donar suport al de Manteniment d’Ordre (MO) que ja existia, ha estat possible després de la incorporació al cos dels policies de la nova promoció. Aquest equip treballarà de forma independent a les seccions de patrulla, on estaven destinats fins ara.

Una furgoneta del grup de suport al manteniment de l'ordre.

Relacionat

‘Tensió’ a la policia entre les dues unitats que han de garantir el manteniment de l’ordre

Així doncs, es compleix l’objectiu de poder disposar d’un equip propi que servirà per reforçar qualsevol servei previst o no en funció de les necessitats. A través d’un comunicat, el cos ha indicat que s’incidirà en el control de vehicles, s’incrementarà la presència i la prevenció en zones sensibles del nucli urbà, en espais on es concentren grups per al consum d’alcohol i drogues, i també en edificis oficials.

Aquestes tasques  se sumen a les que ja desenvolupa el grup de Manteniment de l’Ordre des de l’abril 2019 en dispositius especials d’ordre públic com esdeveniments culturals i esportius nacionals i internacionals, festes majors, i visites d’autoritats nacionals i estrangeres.

Des del cos es recorda que el GSMO es posar en marxa fa més de tres anys amb una trentena d’efectius. Tots ells, però, també desenvolupaven altres tasques com ara patrulles. La gran diferència d’aquesta secció específica és la dedicació exclusiva. La voluntat, a mitjà termini, és crear-ne una segona que “permetria incrementar l’operativa policial de forma permanent mantenint quatre equips integrats en les patrulles”.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending