El policia andorrà seleccionat per l’FBI finalitza la formació a Quantico

El sergent Almendros ha estat deu setmanes treballant amb 250 comandaments de policies de 32 països diferents

Francesc Almendros rep el diploma de mans del director de l'FBI.
Francesc Almendros rep el diploma de mans del director de l'FBI.

El sergent de la policia andorrana Francesc Almendros ja s’ha ‘llicenciat’ a Quantico. Responsable del grup de delictes contra la salut pública, va iniciar a mitjan gener una formació que anualment ofereix l’FBI a comandaments policials de tot el món. Aquest dijous Almendros ha rebut el corresponent diploma que l’acredita haver superat la formació, amb proves d’extrema duresa. Anteriorment havien fet el mateix procés el sergent major Robert Guirao i el comissari Benjamí Rascagneres.

La formació de l’FBI s’ofereix per zones regionals, i Andorra està inclosa en una àrea en què també hi ha Espanya i Portugal. De cada zona anualment només pot sortir un candidat. I l’FBI selecciona el millor aspirant d’aquells que presenta cada país. No és fàcil que el Principat tingui representació anual. Ni tan sols cada dos o tres anys. Diverses fonts han assegurat que Almendros és un dels policies andorrans amb més projecció.

El recinte de l'acadèmia de l'FBI a Quantico.

Relacionat

Un sergent andorrà fent les Amèriques

El sergent de drogues ha estat treballant deu setmanes a l’acadèmia que l’FBI té a Quantico, a l’estat de Virginia, juntament amb 250 policies més de 32 països diferents d’arreu del món. Ha fet formació teòrica i pràctica, amb un conjunt de proves, especialment físiques, gens senzilles de superar. Almendros s’ha mostrat molt satisfet de l’experiència viscuda a través de les xarxes socials.

“Ha estat un plaer pode representar la Policia d’Andorra en el millor centre formatiu per a comandaments”, ha explicat el sergent, que hi ha afegit que “m’emporto una formació extraordinària, incomparable, irrepetible, i més de 250 amics de 32 països diferents”.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending