Un sergent andorrà fent les Amèriques

​El cap de delictes contra la salut pública ha estat seleccionat per l’FBI per dur a terme la formació per a policies estrangers que ofereix anualment i que el tindrà dos mesos i mig a Quantico

De perseguir traficants de droga a escala andorrana a palpar la grandiloqüència i alhora duresa de les formacions de l’acadèmia de l’FBI. La policia americana ha seleccionat el sergent cap del grup de delictes contra la salut pública de la policia d’Andorra, Francesc Almendros, per dur a terme la formació que ofereix anualment a especialistes estrangers. Almendros s’haurà d’estar a Quantico, a l’estat de Virgínia, una desena de setmanes. Fent formacions i proves de tota mena. Més concentrades en el temps que les que fan els policies americans però igual de dures.

Almendros, a qui li asseguren un futur brillant al cos policial per la seva joventut, dedicació, ganes d’aprendre i alhora implicar-se i per la feina ja desenvolupada al Principat, no és el primer policia andorrà que acudeix a l’Acadèmia Central de l’FBI. De fet, és el tercer. L’actual sergent major coordinador de cooperació internacional i, per tant, enllaç amb l’Interpol Robert Guirao va ser el primer. Fa més d’una dècada. Posteriorment va ser el torn de l’avui comissari en excedència i advocat en exercici Benjamí Rascagneres.

El sergent cap del grup de drogues és, doncs, el tercer representant andorrà en fer les Amèriques. Hi representa l’Europa del Sud. L’FBI divideix el món per zones i convida a un representant de cada zona anualment a fer la seva formació. Andorra comparteix espai amb Espanya i Portugal. Almendros era el candidat andorrà en la terna de la zona i l’FBI finalment el va seleccionar. La formació va destinada a comandaments policials en matèria d’investigació en l’àmbit criminal.

Com és obvi, per poder optar a ser triat es requereix un nivell molt alt d’anglès, més enllà d’un currículum que ha d’anar d’acord amb les exigències de la policia americana. De moment, Almendros hauria començat a complir un somni. De fet, el de molts policies o moltes persones que aspiren a ser-ho. Fins i tot ha penjat a les xarxes socials una petita referència amb tres imatges del que és la seva nova casa. Per deu mesos, això sí.

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending