Ple de gom a gom al mòdul penitenciari de preventius

El centre d’internament de la Comella viu un moment d’alta ocupació, fins al punt que es podria donar una situació molt poc recomanable com que s’hagin d’acomodar tres reclusos en una cel·la a la zona dels no penats

Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari de la Comella.
Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari de la Comella. Toni Solanelles

El centre penitenciari viu els darrers temps un dels moments de més alta ocupació de la seva història recent. El mòdul de preventius està ple a vessar. Fins al punt que si hi haguessin uns quants ingressos consecutius, potser caldria haver d’acomodar tres reclusos en una sola cel·la, una situació molt recomanable perquè l’espai és minso i perquè l’actual situació pandèmica, justament, el que vol és distanciament social. També en un recinte com el carceller.

Cert és, remarquen les fonts, que els darrers dies, les darreres hores, hi ha hagut alguns alliberaments entre els homes ingressats en la zona dels no penats. Aquells interns que ho són de forma preventiva, sense que hagin estat encara condemnats en ferm. Es guanyarà una mica d’espai. Alguns espais per eventuals nous ingressos, que no van directes al mòdul en qüestió. Primer passen per l’àrea d’aclimatació, més ara que es fa una mena de quarantena per evitar ensurts amb la Covid.

Fonts penitenciàries han confirmat que hi ha una ocupació molt alta. Operacions relatives a droga amb diversos detinguts que tots han acabat empresonats, alguns fets vinculats a la llibertat sexual o batusses passades de voltes que han suposat que els batlles també dictin l’empresonament preventiu d’alguns dels implicats -si es fa judici ràpid, els condemnats ja ho són en ferm i, per tant, van al mòdul de penats- han fet incrementar notablement la població reclusa. I hi ha causes que s'allarguen força abans no es resolen i arriben a judici.

Segons fonts jurídiques, hi ha incomoditat i neguit entre els interns. Entre alguns almenys. I en alguns moments, que no seria el moment precís actual, també els funcionaris han passat per moments complexes perquè no és el mateix gestionar una mitjana de quaranta presos a haver d’estar al cas d’una seixantena. I encara fan notar algunes fonts, hi ha algunes persones a les quals els tribunals van suspendre el compliment de les penes (arrestos, semi-llibertats…) justament per guanyar espai en moments en què va caldre gestionar alguns contagis de Covid.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending