Neguit per la falta d’un relleu al capdavant de la policia d’immigració

El sergent major que actualment ocupa la responsabilitat ja va avisar el desembre que es pensava jubilar i, per ara, encara no s’ha designat de manera ferma el recanvi

El servei d'Immigració està a l'edifici de l'Obac.
El servei d'Immigració està a l'edifici de l'Obac. Toni Solanelles

El responsable policial d’immigració és un càrrec de més envergadura del que sembla. Per les moltes tramitacions en les quals ha d’actuar i per l’especificitat que comporta la feina i el coneixement que demanda, al detall, d’una matèria molt concreta. Per això hores d’ara hi ha neguit entre sectors policials atès que a falta de poc temps perquè l’actual ocupant del càrrec es jubili, encara no s’ha previst un recanvi definitiu.

L’actual responsable de l’àrea, un sergent major de grau, ja va anunciar al desembre que tenia intenció de jubilar-se. Ho va comunicar amb temps a la direcció conscient que el seu recanvi no seria fàcil. Entre altres coses perquè intervé en totes les tramitacions d’autorització o renovació de processos que tenen a veure amb immigrants i perquè per conèixer al detall la normativa aplicable porta molt temps. Fins a un any podria portar que una persona fos operativa en funció de quina sigui la base inicial de la persona escollida.

Els funcionaris amb els quals hauria pensat, per ara la direcció, no han acabat de quallar i, pel que sembla, no es vol convocar un procés intern de selecció

Hores d’ara no hi ha res clar, perquè malgrat que inicialment es va preveure destinar-hi un altre sergent, aquest, després d’un temps forjant-se en la matèria ja va advertir a la direcció que no era l’àrea que li agradava i que, per tant, volia retornar al seu lloc anterior. La direcció hauria mirat de seleccionar un altre funcionari per a la plaça però als qui se’ls hauria ofert el lloc van declinar-lo ja abans de posar-s’hi. De fer cap prova. I hores d’ara tot està en l’aire.

Sembla, asseguren les fonts, que allò que seria més adient seria treure un concurs intern per a la provisió de la plaça. Però, almenys per ara, la direcció no està per la labor. Per dos motius: perquè no sigui algú que acabi no sent de la seva confiança per ocupar un lloc sensible i de més responsabilitat de la que pot semblar; o perquè malgrat que la suposada persona interessada pugui tenir l’aval de la direcció pugui provenir d’una àrea o grup que la cúpula pugui creure que amb la seva marxa el lloc d’on prové pot quedar desatès.

Sia com vulgui, els dies passen, la data de jubilació del sergent major responsable d’immigració s’acosta i el neguit creix. De moment només neguit. Ja se sap que per convocar una plaça de comissari han hagut de passar també uns quants mesos abans no s’ha donat finalment el pas.

Comentaris (4)

Trending