Mort i enterrat el sindicat policial més fugaç

Formalitzada la dissolució del SICOP, que feia pràcticament un any que estava inoperatiu per la fractura entre els comandaments que el van impulsar per les divergències sobre la promoció professional

El logotip del sindicat policial.
El logotip del sindicat policial.

Els mateixos interessos que el van crear l’han acabat enterrant. El Sindicat de Comandaments de la Policia (SICOP), que ben poca activitat ha tingut, feia més o menys un any que estava inoperatiu. Ara se n’ha certificat la dissolució, atès que ni els que el van promoure volien continuar i els que van seguir la crida inicial tampoc no han tingut interès en seguir. Les divergències en relació a la promoció interna professional ha estat decisiva.

De fet, la pugna entre comissaris i inspectors pels concurs interns ja va portar el president del col·lectiu, Marc Serrat, a dimitir. Com aquell que diu, el SICOP encara no havia fet les primeres reivindicacions. El sindicat va néixer com a resposta dels comandaments al que consideraven males arts decisòries i desajustaments diversos de la direcció. Durant bona part del 2020 es va estar coent el col·lectiu, que es va constituir formalment el 2021.

Una patrulla policial.

Relacionat

La fractura al sindicat policial de comandaments s’accentua

Amb el comissari Frederic Gutiérrez i l’inspector Marc Serrat al capdavant, es van mantenir algunes reunions amb la direcció. Però el concurs convocat per atorgar per primer cop en la història del cos el grau d’inspector major va ser el principi del final. I el març passat se’n va anar tot en orris. L’intent de reorganitzar el SICOP situant Rubèn Galera al capdavant no ha reeixit i, finalment, s’ha dissolt l’organització.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending