Malestar entre els comandaments policials perquè no se’ls designa advocat en processos judicials

La direcció de cos hauria transmès als implicats que el ministeri ha imposat que siguin els inculpats els que es busquin un lletrat la minuta del qual no superi el llindar recomanat pel col·legi d’advocats i que, en cas contrari, recorrin al de guàrdia

La policia hauria traslladat el cas a la Batllia.
La policia hauria traslladat el cas a la Batllia. Toni Solanelles

Els comandaments policials estan molestos, fins i tot indignats, perquè en alguns casos, recentment, alguns d’aquests comandaments s’haurien trobat implicats en processos judicials en qualitat d’inculpats i no haurien rebut l’assistència lletrada derivada per la pròpia administració com era habitual. I que se’ls hauria indicat des de la direcció per ordre suposadament del ministeri de Justícia i Interior que fossin els implicats els qui es busquessin advocat o acudissin al de guàrdia.

Segons les fonts consultades, el Sindicat de Comandaments (SICOP) hauria recentment transmès al ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, el seu malestar per les queixes rebudes de part d’alguns dels seus integrants que haurien hagut d’anar a la Batllia en qualitat d’imputats a declarar per temes vinculats amb les tasques laborals que desenvolupen. En aquest sentit, haurien remarcat els comandaments, la Llei qualificada de la policia “dóna una protecció com a dret a la persona en el seu article 70.1.f ‘de ser defensat’”. No obstant, darrerament molts comandaments haurien manifestat que quan han hagut d’acudir a la Seu de la Justícia, “contràriament al que passava abans, cap lletrat de l’administració ha fet la seva defensa”.

El SICOP sent “indignació amb aquest procediment ja que es tracta de defensar no només el funcionari de policia com a persona sinó a la policia com a institució”

A més, se’ls hauria informat des de l’àrea de recursos humans que s’havien de buscar ells l’advocat i que sinó, havien d’agafar el de guàrdia i que la minuta no havia de ser superior al que estipula el Col·legi d’Advocats i que en el cas que aquesta se superés haurien d’assumir ells la diferència. Davant d’això, el SICOP hauria manifestat tant al director de la policia, Jordi Moreno, com al ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, “la nostra indignació amb aquest procediment ja que es tracta de defensar no només el funcionari de policia com a persona sinó a la policia com a institució”.

Sobre aquesta qüestió, des de l’organització sindical que aglutina la major part dels comandaments s’hauria deixat clar que “no es pot passar així la responsabilitat al comandament desentenent-se l’administració i només implicant-se a pagar una quantitat estipulada. Si el policia està així és per fer la seva feina doncs es mereix un altre tracte i més implicació de la institució”. En principi, la direcció del cos hauria traslladat l’assumpció de la decisió al ministeri.

Comentaris (5)

Trending