Lasne anuncia un concurs per cobrir més d’una desena de vacants d’agent de policia abans de l'estiu

(AMB VÍDEO) El director del Cos de Policia fa una crida perquè hi concorri el nombre més gran de dones amb l’objectiu d'arribar més aviat que tard a la paritat

Exercici simulació manifestació hostil

El director del Cos de Policia, Bruno Lasne, ha explicat que abans que acabi l’estiu està previst que Govern convoqui un concurs per cobrir més d’una desena de vacants d’agents del cos, de les quals quatre seran de nova creació i la resta per suplir jubilacions o excedències. Un dels objectius que s’han marcat és aconseguir la paritat.

El Cos de Policia compta actualment amb 261 agents i la voluntat és seguir creixent en nombre d’efectius. Abans que acabi l’estiu, segons ha explicat Lasne es convocarà un concurs amb més d’una desena de places. D’aquestes, quatre seran de nova creació i la resta per suplir baixes que hi ha hagut per jubilació o excedència. S’ha mostrat, especialment, sensible amb la voluntat que hi puguin concórrer el nombre més gran de dones. “Necessitem moltes dones a la Policia i volem treballar per poder arribar a la paritat”, ha puntualitzat. En aquest sentit, ha dit que només un 10% del total d’efectius són dones. Té clar que “això costarà, però hem de continuar treballant-hi”.

Amb aquesta nova convocatòria, ha deixat clar que no es cobriran les necessitats actuals. “Per anar bé, cada any haurien d’incrementar les places de nova creació fins a arribar als 300 agents”, ha manifestat.

Aquestes declaracions les ha fet en el marc l’últim gran exercici pràctic per als alumnes agents de la 57a promoció abans dels exàmens finals que s’ha realitzat a Engolasters. En aquest cas es tracten de nou persones, de les quals tres són dones. Precisament, una de les futures agents, ha expressat que “tant de bo s’hi puguin presentar moltes dones perquè és una feina molt gratificant i aprens molt. Mai et quedes estancada perquè hi ha moltes àrees i no s’ha de tenir por a l’edat”. Reconeix que el període de formació ha estat dur perquè “et posen un nivell molt alt per a quan sortim al carrer”. Un altre dels alumnes agents ha explicat que “des de ben petit volia ser policia i estic a punt d’aconseguir l’objectiu”.

UNA MANIFESTACIÓ HOSTIL

L’exercici ha consistit en una manifestació hostil amb la presència de barricades. La negociació prèvia no ha funcionat i s’hauran de retirar. Minuts després tornen amb els mitjans coercitius per dissoldre la manifestació. L’acte ha comptat amb la presència dels bombers i també de l’ambulància de la Creu Roja.

Bruno Modesto, responsable de la formació del Manteniment de l’Ordre, ha explicat els alumnes han treballat exercicis similars als d’avui com els desplegaments, manifestacions pacífiques, entre altres.

Exercici policia manifestació hostil
Exercici policia d'Andorra de manifestació hostil
Simulació manifestació violent policia
Simulació de manifestació hostil
Un moment de l'exercici simulant una manifestació hostil
Un moment de l'exercici simulant una manifestació hostil

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending