Interior defensa que la manutenció s’ha de restar del sou dels presos i que es fa així des del 2009

La queixa que fa temps que mantenen diversos reclusos ha arribat a la fiscalia a través d’una denúncia d’un processat en llibertat provisional i en espera que es repeteixi el judici que inicialment el va condemnar

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

El ministeri d’Interior manté que la manutenció, tal i com està el marc legal actual, s’ha de restar sempre del salari que perceben aquells interns al centre penitenciari que hi treballen. I recorda que aquesta manera de procedir es fa des del 2009, quan hi ha en vigor el reglament que regula aquesta qüestió. L’aclariment l’ha formulat el departament dirigit per Josep Maria Rossell arran de les queixes que fa temps que mantenen diversos reclusos.

Tal i com s’ha fet ressò l’Altaveu, el cas ha agafat més volada arran del fet que un processat acusat d’haver violat la seva filla menor, que resta en espera -en llibertat provisional- que es repeteixi el judici que inicialment el va condemnar a una pila d’anys ha comunicat la situació a la fiscalia, al·legant que es tracta, a parer seu, d’una discriminació que es comet sobre els interns que volen-poden treballar respecte d’aquells que no tenen cap ocupació.

El centre penitenciari vist des de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Reclusos que treballen a la presó denuncien que se’ls fa pagar allotjament i manutenció

Però el Govern no hi veu cap inconvenient. I es remet a l’article 12 del el Reglament de regulació de la relació laboral de caràcter especial de les persones en situació de presó provisional o que compleixen pena al Centre Penitenciari, del 14 de gener del 2009. Aquest precepte, indica l’executiu en una resposta escrita a l’Altaveu, fixa que “el salari se satisfà de manera setmanal, quinzenal o mensual segons el que s'estableix a l'inici de la relació laboral, mitjançant l'ingrés del salari en el compte de l'intern. El salari es compon sempre de la part en espècies destinada a la manutenció i la resta se satisfà en efectiu metàl·lic”.

Vist el que estableix l’article esmentat, Interior, remetent-se al reglament citat, “considera la manutenció com a salari en espècies i preveu expressament que s'ha de restar sempre de la quantitat a satisfer a l’intern”. Fonts penitenciàries han reconegut, però, que fa temps que aquesta circumstància que els reclusos troben anòmala i discriminatòria està generant una certa mala maror.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending