Interior ‘aparta’ el director adjunt de les converses sindicals per pacificar la presó

Deixant fora de segons quines decisions o contactes Oriol Magrinyà es pretén, també, que Miquel Àngel Garcia assumeixi més responsabilitats

Miquel Àngel Garcia i Oriol Magrinyà (dreta) en una trobada recent amb el Copríncep Joan-Enric Vives al centre penitenciari.
Miquel Àngel Garcia i Oriol Magrinyà (dreta) en una trobada recent amb el Copríncep Joan-Enric Vives al centre penitenciari. BISBAT D'URGELL

El director adjunt del centre penitenciari, Oriol Magrinyà, no participarà ara per ara amb les reunions de seguiment que es van fent periòdicament amb els representants sindicals. No és una casualitat. És una decisió del ministeri d’Interior. En les diferents trobades que es van fer la setmana passada amb els integrants de la direcció de la presó i amb representants sindicals s’hauria detectat com un dels punts de fricció la tasca del número 2 de la institució. D’aquí que per segons quines coses se’l deixi una mica de banda.

Segons les diferents fonts consultades, la mesura pretén aconseguir dues coses. D’una banda i com a prioritària, pacificar l’ambient laboral, el clima insostenible que es viu o s’ha viscut fins ara i des de fa molt temps a Institucions Penitenciàries. No pas entre els reclusos -per a molts dels quals Magrinyà tampoc no està ben vist- sinó entre el personal. I el segon element que es vol aconseguir és fer assumir més responsabilitats, o almenys la responsabilitat que li pertoca, al director, Miquel Àngel Garcia.

Una imatge recent del centre penitenciari.

Relacionat

L’exigència ministerial de treballar en col·laboració a la presó aguditza la fractura sindical

I és que si uns sindicats es queixen del número 2 del centre, l’altra organització i molts dels funcionaris consideren que en massa ocasions Garcia hauria fet deixadesa de les seves funcions i en no parar els peus a Magrinyà també hi hauria una part del problema. En tot cas, la relació amb els sindicats s’ha encomanat tota a Garcia. El número 2 és marcadament impulsor del Sindicat Penitenciari Andorrà (SPA) i al tomb d’aquest s’hauria enverinat en certa manera el clima laboral.

Aquest dimecres es va produir una primera reunió de representants sindicals amb la direcció, ja sense Magrinyà en els contactes, per tal d’abordar aspectes relatius a les noves comissions que s’ha encarregat des del ministeri de formar relativa a l’elaboració dels reglaments i de la planificació laboral. Es mira que duent a terme les tasques d’organització de forma més consensuada i no pas unilateralment per part d’algun funcionari en concret que, ara per ara, sempre coincidia que formava part de l’SPA i n’era més o menys dirigent la tensió es vagi rebaixant.

Comentaris (11)

Trending