Institucions Penitenciàries troba injustificat un equipament per a interns amb trastorns psíquics

El director de la presó s’obre, això sí, a poder estudiar l’adequació d’algun espai concret, d’alguna ala de l’equipament actual, on poder ubicar els reclusos amb dèficits de salut mental perquè puguin ser tractats de forma específica

Una imatge del centre penitenciari a la Comella.
Una imatge del centre penitenciari a la Comella. Toni Solanelles

Institucions Penitenciàries considera injustificat que hi hagi un equipament especialment destinat a interns que pateixin trastorns derivats de la salut mental. No obstant això, la direcció del centre penitenciari no veu descabellat estudiar la viabilitat de poder adequar algun espai de l’actual establiment penitenciari per a internar-hi reclusos amb les esmentades dolences i que puguin ser tractats allà de forma específica.

Des d’aquest mes d’octubre, tal i com van destacar tant el ministre d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, com el director del centre penitenciari, Miquel Àngel Garcia, ha entrat en vigor el conveni amb el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) que amplia les hores d’atenció als interns tant en matèria de psicologia com de psiquiatria. Es considera que el guany ja és molt important i suposa un avenç destacat.

Demanat el dia de la celebració de la patrona si seria adient disposar d’un equipament exclusiu, Garcia es va demanar si “val la pena posar en marxa tots els costos que això significa per una persona o potser dues” que a parer sou són les que de forma habitual hi ha internades al centre i que sofreixen algun tipus de tipologia mental prou severa com perquè hagi pogut ser aquesta la causa o l’element detonador de la comissió delictiva.

Una altra cosa seria, va indicar Garcia, la possibilitat d’avaluar si és possible destinar alguns espais a tractaments de naturalesa psiquiàtrica o, fins i tot adaptar-los com una mena de sub-equipament especialment destinat a reclusos que pateixin trastorns derivats de disfuncions en matèria de salut mental.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending