S’incrementen els rescats de persones que fan senderisme i esports d’aventura

Les actuacions dels bombers a la muntanya s’han incrementat un 8% el 2023 respecte a l’exercici anterior

Bombers preparant-se per acudir a un rescat.
Bombers preparant-se per acudir a un rescat. bombers grm

Els bombers van fer 148 rescats de muntanya el 2023, el que suposa un 8% més que els del 2022. Es tracta d’una xifra similar a la dels anys de prepandèmia, tot i que han pujat les actuacions relacionades amb les activitats de senderisme i els esports d’aventura. En canvi, han baixat les recerques de persones.

Els rescats de muntanya continuen sent els més nombrosos dins del capítol d’intervencions de salvament que fa el cos de bombers. En global, si sumem els accidents de trànsit, els esmentats rescats, les actuacions en ascensors o els rescats d’animals es van dur a terme 444 actuacions, de les quals 148 van tenir lloc a la muntanya, quan l’any anterior havien estat 137.

Cal tenir en compte que el 2021 és quan es va registrar la xifra més alta amb 163, tenint en compte les ganes que tenia la ciutadania de sortir de casa després del confinament. Si ens centrem en les dades del 2023, s’observa com hi ha hagut un repunt dels rescats de muntanya en persones que practicaven esports d’aventura. Concretament, hi va haver 59 casos, pels 32 de l’any anterior, és a dir un 84,3% més. On també hi ha hagut un increment ha estat en els practicants de senderisme amb 61 actuacions per les 57 del 2022.

Rescats de muntanya en els darreres anys efectuats pels bombers.
Rescats de muntanya en els darreres anys efectuats pels bombers.

La reculada s’ha produït en el capítol de les recerques de persones amb 18 intervencions (29 al 2022) i en el de preventius i altres amb 10 (18 l’any 2022).

Cal recordar que a partir d’enguany els bombers podran cobrar els rescats de muntanya per imprudència dels afectats.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending