Els grups de la majoria es mostren oberts a convertir el sometent en totalment voluntari

El PS demana que la llei de Protecció Civil sigui moderna del tot i que es deixi de banda una figura històrica que ha fet la feina al seu temps

Ester Molné dirigint-se a la cambra des del faristol.
Ester Molné dirigint-se a la cambra des del faristol. Demòcrates

Els grups que donen suport al Govern es mostren “oberts a debatre sobre qualsevol millora respecte del sometent”. Així ho ha assegurat la consellera demòcrata Ester Molné davant la cambra parlamentària durant el debat de la presa en consideració de la proposició de llei de Protecció Civil presentada per Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos. Així doncs, el sometent tindrà un component estrictament voluntari.

Aquesta voluntarietat era la que demanava el Govern en el seu criteri, que tot i ser favorable a la proposició elaborada pels grups de la coalició, deixava clar que no creia que fos una bona manera de composar els sometents parroquials en aquells llocs on els comuns no tinguessin prou components voluntaris a través d’un sorteig entre els ciutadans censats que tinguin entre 25 i 65 anys. Molné ha deixat clar que el sometent deixarà de ser una institució armada per tal d’esdevenir un grup de suport voluntari, amb la formació adient, respecte dels professionals de les emergències.

Sobre el sometent també s’hi ha referit el Partit Socialdemòcrata (PS). I a través de Jordi Font, que ha recordat que per edat i sexe deu ser l’únic que ha estat cridat a sometent, ha demanat que es deixi aquella figura “als braços de la història” i que ara s’aposti per fer una llei de Protecció Civil el més moderna possible. El conseller socialdemòcrata ha lamentat que tractant-se d’una matèria tant important s’hagi optat per una proposició de llei només treballada per tres grups i no per un projecte legislatiu o, en tot cas, una proposició amb participació de totes les formacions.

Comentaris (4)

Trending