Govern no es mulla sobre la fusió del SUM i bombers per crear un sol cos d’emergències

El ministre d’Interior respon a Montaner que la llei de Protecció Civil dona tres anys des de l’estiu del 2022 per posar en marxa un servei 112 i, per tant, hi ha marge per prendre decisions

El centre d'emergències es farà en un terreny públic a tocar de la caserna de bombers.
El centre d'emergències es farà en un terreny públic a tocar de la caserna de bombers. ALTAVEU

“El Govern analitzarà quin és el millor model per atendre les emergències de la forma més eficient possible i en benefici de l’interès general.” I té tres anys per fer-ho des del juliol de l’any passat. Així respon el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, a la consellera general no adscrita Carine Montaner, que arran del debat sobre les mancances al servei d’Urgències de l’hospital va demanar a l’executiu si es fusionaria el SUM amb bombers.

En concret, Montaner plantejava si el Govern tenia o té “la intenció de validar i d’impulsar la proposta dels professionals d’emergència pel que fa a la creació d’un únic cos d’emergència SUM-bombers”. Rossell, en nom de l’executiu, no es mulla ni poc ni molt. Gens, de fet. I dóna temps al temps tot i posar-se a disposició de la parlamentària per si requereix alguna informació més. Però veient el contingut de la resposta escrita, feta pública aquest dijous a través del Butlletí del Consell General, és difícil preveure que hi hagi cap més input. Cap avenç. Menys encara alguna decisió.

I és que, s’ha dit, el primer que fa el titular ministerial és recordar que “la Llei 28/2022, del 14 de juliol, qualificada de protecció civil estableix, en la disposició final novena, que en el termini màxim de tres anys a partir de l’entrada en vigor de la Llei el Govern ha de prestar de forma efectiva el servei d’atenció de trucades d’emergència a través del número de telèfon 112 o de qualsevol altre número que la normativa europea pugui establir”.

En aquest marc, manté el responsable de Justícia i Interior, “i tenint en compte aquesta encomana”, Rossell deixar clar que “el Govern analitzarà quin és el millor model per atendre les emergències de la forma més eficient possible i en benefici de l’interès general”. En particular, manté el titular ministerial, se centrarà, “en els aspectes que tinguin rellevància en l'àmbit sanitari, es tractaran totes les modalitats de conjunció i combinació administrativa o executiva entre serveis competents”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending