Una funcionària d’Interior representarà Andorra davant el Conveni de Budapest

Govern designa Eva Garcia com a com a nova experta andorrana al Comitè del Conveni sobre la cibercriminalitat del Consell d’Europa després d’haver oblidat substituir l’anterior delegada

Convenció de Budapest.
Convenció de Budapest. ARXIU

Dos dies després que el Govern ‘descobrís' que Andorra no tenia representant davant el Conveni de Budapest, l’oblit ja ha estat resolt. El consell de ministres ha aprovat el nomenament de la cap de l’Àrea de Relacions i Cooperació Jurídica Internacionals i de la Unitat de Prevenció i Lluita contra la Corrupció del Ministeri d’Interior i Justícia, Eva Garcia, com a nova experta d’Andorra al Comitè del Conveni sobre la cibercriminalitat del Consell d’Europa (Conveni de Budapest).

El càrrec estava vacant des que l’anterior delegada, la llavors cap de delictes tecnològics de la policia, Annabel López, va agafar una excedència del cos per incorporar-se al sector privat. Va ser abans de la Cimera Iberoamericana i ningú no va pensar que calia buscar-li recanvi. Fins que aquest dilluns, a preguntes de l’Altaveu, el secretari d’Estat de Transformació Digital i Projectes Estratègics, César Marquina, alhora nou cap de l’Agència de Ciberseguretat, va descobrir que ‘ningú’ era el representant d’Andorra al Conveni de Budapest.

El descuit s’ha resolt ràpid i la funcionària del ministeri d’Interior assumirà les competències que al seu moment va desenvolupar la citada López o encara anteriorment la batlle Maria Àngels Moreno. Segons el Govern, i quan no hi ha oblits, la participació dels experts andorrans als grups d’experts del Consell d’Europa s’ha anat consolidant al llarg dels anys. El Comitè del Conveni sobre la cibercriminalitat es compon de representants dels estats part al Conveni i consta de 66 membres, a més dels observadors (9 països i una desena d’organitzacions).

Aquest comitè pretén facilitar la implementació efectiva del Conveni de Budapest, l’intercanvi d’informació i l’examen de tota futura esmena en la legislació. El Comitè fa recomanacions sobre la interpretació del conveni i comparteix les bones pràctiques, les problemàtiques i les experiències en matèria de cibercriminalitat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending