Estupefacció sindical al centre penitenciari pel reglament de vacances i dies compensatoris

El ministeri de Justícia i Interior hauria prescindit de la immensa majoria de suggeriments o aportacions dels representants dels treballadors

El mur d'accés al centre penitenciari.
El mur d'accés al centre penitenciari. Toni Solanelles

L’aprovació del Reglament sobre la jornada i l’horari de treball, els permisos, les vacances i els dies compensatoris dels membres del cos penitenciari ha agafat per sorpresa als sindicats, que consideren que el ministeri de Justícia i Interior podria tirar pel dret davant l’elaboració d’altres normatives internes de desplegament de la llei que regula el cos. El reglament de períodes vacacionals hauria prescindit de la majoria d’aportacions sindicals, segons les fonts sindicals consultades.

El reglament desenvolupa els articles 45 i 46 de la Llei del Cos Penitenciari, tenint en compte les seves especificitats, establint el règim de la jornada i l’horari de treball, quin son els permisos administratius retribuïts i no retribuïts, les vacances i els dies compensatoris als que tenen dret els membres del cos, així com els procediments per atorgar-los. La normativa s’ha aprovat als pocs dies de constituir-se una comissió que havia de treballar els reglaments.

Per als sindicats, la decisió ministerial pretendria deixar clar qui té el comandament real de l’organització dels departaments que depenen d’Interior i Justícia. I més quan s’han hagut de deixar sense efecte o directament enviar a la brossa abans fins i tot de ser aprovats diverses propostes fetes especialment per la direcció adjunta d’Institucions Penitenciàries. No fa pas gaire dies hi va tornar a haver alguna tibantor per la proposta de marginar aquells funcionaris que havien estat de baixa en el moment de localitzar personal que hagués de fer cobertures extra.

I això que les darreres setmanes, des que es va anunciar l’elaboració d’una auditoria de clima intern, la tensió manifesta ara s’ha suavitzat. O millor encara, ha passat a ser en somort, perquè ningú no vol quedar retratat en el treball que suposadament s’ha de fer però que, ara per ara, no està encara encarregat. En aquest sentit, hi ha la sensació que també era una manera des dels comandaments polítics, des del ministeri, de guanyar temps tot posant una petita espasa de Dàmocles sobre el cap dels funcionaris. O dels que més tensió interna generen.

Comentaris (8)

Trending