Espanya condecora diversos comandament de la policia andorrana per la feina a la Cimera

Una comissària, diversos inspectors i alguns sergents rebran aquest dijous la Creu al Mèrit de la Guàrdia Civil amb distintiu blanc

Un guàrdia civil i un especialista de la policia nacional espanyola durant el Fòrum Econòmic de la Cimera.
Un guàrdia civil i un especialista de la policia nacional espanyola durant el Fòrum Econòmic de la Cimera. RONNIE PINO

El món al revés. Andorra va demanar al seu dia suport a Espanya i als seus cossos de seguretat per reforçar totes les vigilàncies en relació amb la Cimera Iberoamericana perquè la policia del Principat, sola, era incapaç de poder garantir la seguretat del certamen internacional i és ara el ministeri d’Interior espanyol el que condecora fins a set comandaments del cos andorrà per la seva tasca durant la Cimera i també en les etapes de la Vuelta que han passat darrerament per Andorra.

L’acte es farà aquest dijous a l’ambaixada d’Espanya a Andorra i serà presidida per l’ambaixador, Àngel Ros, i pel ministre de Justícia i Interior andorrà, Josep Maria Rossell. Els condecorats, la comissària Teresa Ferreira, almenys tres inspectors i tres sergents, rebran la Creu al Mèrit de la Guàrdia Civil amb distintiu blanc, que premia actuacions que redunden en el prestigi de la institució militaritzada espanyola.

La legació espanyola ha comunicat aquest dimecres la celebració de l’acte, amb el qual “s’anima a tots a mantenir i millorar, si és el cas, el nivell de les excel·lents relacions en matèria de cooperació internacional existent” perquè tot plegat “contribuirà a poder prestar un millor servei als ciutadans garantint els seus drets i llibertats i a protegir la societat davant els reptes i amenaces que, en matèria de seguretat, hi ha”.

A banda del reconeixement de la tasca en relació amb la Cimera i la Vuelta, també hi ha almenys un dels inspectors que serà condecorat per una operació concreta en matèria de contraban.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending