Entra en vigor la Llei de Protecció Civil

El text estableix qui i com ha d’actuar en cas d’emergències, actualitza el sometent i dona tres anys de marge per crear un centre nacional amb un telèfon unificat, el 112

Comentaris

Els efectius de Bombers preparats a la caserna.
Els efectius de Bombers preparats a la caserna.

El BOPA ha publicat aquest dimecres la Llei qualificada de protecció civil. El text entrarà en vigor, doncs, a partir d’aquest dijous. La legislació regula tots els aspectes en la matèria, clarificant les competències de cada administració. Entre altres punts, s’actualitza la figura del sometent, s’imposen obligacions als propietaris amb relació als riscos naturals i impulsa la creació d’un centre nacional d’emergències sota el número 112. Els terminis per fer realitat aquestes exigències, doncs, han començat a comptar.

La llei va ser tramitada pels tres grups de la majoria en forma de proposició i va ser aprovada el passat 14 de juliol al Consell General. Ara, ja està rubricada pels dos Coprínceps, Joan-Enric Vives i Emmanuel Macron. El text estableix la seva entrada en vigor l’endemà de la publicació, és a dir, aquest dijous.

La legislació estableix tota una sèrie d’estructuració de com ha d’actuar cada actor en cas d’emergència, en funció del tipus, així com l’organització competencial. També crea la Comissió Nacional de Protecció Civil i apunta que s’ha de crear un centre nacional, amb un número de telèfon únic, el 112. Paral·lelament, s’actualitza la figura del sometent, que cada comú haurà d’organitzar en funció de les seves necessitats.

En el cas de la comissió, Govern ha de configurar-la en un termini de sis mesos. És a dir abans de febrer del 2023. Més temps hi ha -tres anys-pel centre d’emergències i el servei de trucades.

Etiquetes

Comentaris

Trending